Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificari in domeniul managementului spitalelor
22.06.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 419 din 18 iunie 2009, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69 din 10 iunie 2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Potrivit modificarilor, managerul persoana fizica sau reprezentatul desemnat de managerul persoana juridica trebuie sa fie absolvent al unei institutii de invatamant superior in domeniul medical, economic, juridic sau administrativ si al unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.

Totodata, se prevede ca pentru spitalele clinice in care se desfasoara si activitate de invatamant si cercetare stiintifica medicala, managerul trebuie sa fie cadru universitar sau medic primar si sa fie absolvent al unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.

Sunt introduse noi cazuri de incetare a contractului de management, respectiv:

a) daca se constata ca managerul nu mai indeplineste conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare pentru exercitarea functiei de manager;
b) in cazul existentei platilor restante, a caror vechime este mai mare de 2 ani, in conditiile in care se constata nerespectarea achitarii obligatiilor catre furnizori prin incalcarea legislatiei in vigoare privind inregistrarea cronologica si sistematica in contabilitatea institutiei a acestor datorii, corelata cu respectarea termenelor contractuale.

Incepand cu data de 18 iunie 2009, functia de manager sau manager interimar al spitalului, ocupata in prezent conform legii, poate fi exercitata numai de persoana fizica sau reprezentantul desemnat de managerul persoana juridica, care indeplineste conditiile mai sus mentionate, ministrul sanatatii urmand a numi prin ordin, adoptat in urmatoarele 3 zile, comisii in vederea analizarii si verificarii indeplinirii acestora.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate