Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

De-ar fi să mor…


16 noiembrie 2015 | Sanda ȘERBAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

De-ar fi să mor, aş alege iarna!

Dar nu m-aş putea bucura de zăpadă, de sărbatorile de iarnă, de bradul împodobit cu multă veselie pentru atmosfera magică a Crăciunului, de tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, stinse cu un vin bun de buturugă.

Aş privi tristă la oamenii care aplaudă cu bucurie şi speranţă venirea Nolui An, la cei care savurează un spumos românesc însoţit de pişcoturi fragede, la cerul alb, la priveliştea de basm la a cărei intensitate fiecare român contribuie cu maximă şi pozitivă energie alocată întregului Univers căruia, în noaptea dintre ani, îi cântă, îl roagă şi-i mulţumeşte că există şi de la care toată suflarea aşteaptă îndeplinirea tuturor dorinţelor, fără de care nu s-ar putea închipui viaţa în societate sau în plan lăuntric.

Aş plânge, dacă nu aş putea primi sms-urile de la cei prin viaţa cărora am sălăşuit minute sau ani şi aş suspina, dacă n-aş putea simţi mirosul proaspăt de brad, dacă n-aş asculta colindele, care îmi înmoaie sufletul şi din auzul cărora îmi curg lacrimile şiroaie, iar inima îmi bate cu putere pe măsura emoţiilor ce mă cuprind pe loc. Aşa că nu-mi doresc să mor iarna!

De-ar fi să mor, aş alege toamna!

Dar, vorba cântecului, „foaie verde de alună, n-am mâncat de-o săptămâna şi aş vrea să mor, dar nu acuma, ci la toamnă, când o da bruma şi din vin o ieşi spuma, …”. Dar nici toamna cu al ei belşug nu m-ar încânta să mor! Cine ar mai bea vinul?

De-ar fi să mor, aş alege primăvara!

Dar primăvara înfloresc cireşii, apar legumele bio la taraba din piaţă. Să renunţ la mămăliguţa cu urzici condimentate? Să nu mă bucur de binefacerile lunii aprilie, când primesc urări de ziua mea de naştere de la serviciul de telefonie mobilă, când îmi sunt alocate câteva minute naţionale? Nu, nici primăvara nu m-ar lăsa să mor!

De-ar fi să mor, aş alege vara!

Dar vara este prea cald! Aşa că îmi va fi poftă şi dor de o bere rece, de o îngheţată caramel, de pizza, de mare, de vaporaşe, de vacarmul de pe litoral, de aspectul fizic şi bine lucrat al unui individ, care pune mare accent pe forţa sa musculară, atunci când vine la plajă pentru a-şi etala la soare lanţul prea gros din jurul gâtului sau slipul cu două numere mai mic, ca să aibă loc burtica.

Dar, de-ar fi să mor, al cincilea anotimp nu există! Renunţ la această idee! Nu doresc să mor! Vreau să trăiesc liberă şi fără teamă în suflet că s-ar putea întâmpla ceva rău pe drumul pe care îl am de făcut într-o zi obişnuită.

Aş vrea ca toate zilele să-mi pară la fel de obişnuite ca altădată! Să nu mă tem că cineva îmi va putea face rău mie şi altor semeni ai mei, fie ei chiar şi duşmani.

Vreau să trăiesc în ţara mea! Vreau să trăiesc nestingherită, vreau să dispară gândul că cineva ar putea să ne facă vreun rău. Vreau…

Vreau să ne fie bine, să trăim în pace, să supraveghem ca generaţiile de azi, dar, mai ales, cele de mâine nu vor avea teamă de nimic: de epidemii, de catastrofe aviatice, de ameninţări la adresa siguranţei lor.

Vreau pace! Cred cu tărie ca ţara n-are ostaşi de sacrificat. Familiile noastre nu au copii de pierdut. Eroii noştri să rămână doar cei din filmele cu îndrăgostiţi sau desenele animate.

„Să ne rugăm pentru cei ce fac bine, pentru cei ce călătoresc pe ape, pe uscat şi prin aer, …”. „Să ne rugăm pentru vremuri paşnice”. Să ne rugăm pentru ca ţara noastră să fie ferită de barbaria şi ticăloşia vrăjmaşului. Să ne rugăm…

De-ar fi să mor, aş alege să fim împreună. Mai ales de sărbători! De sărbătorile de iarnă, de primăvară, de vară, de toamnă, de iarnă…

Sanda Şerban
Membru CCJ Bucureşti

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii