Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Judecătoria Râmnicu Vâlcea susține cererea de apărare a independenței magistraților


17.11.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dat publicității luni, 16 noiembrie 2015, un comunicat, semnat de jud. Bogdan Mateescu – Președinte, cu privire la cererea de apărare a independenței judecătorilor și procurorilor de la instanțe și parchete asumată de Uniunea Națională a Judecătorilor din România față de recentele acțiuni ale Inspecției Judiciare.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a hotărât însușirea în totalitate a cererii de apărare formulată de UNJR. S-a considerat că, prin comunicate destinate mass-media și publicului larg privind autosesizări ale Inspecției Judiciare, în stadiul incipient al unei eventuale proceduri disciplinare, se exercită în mod direct o presiune incompatibilă cu independența puterii judecătorești, tradusă și în temerea, resimțită la toate nivelurile instanțelor și parchetelor, că adoptarea unei soluții sau alta poate atrage repercursiuni disciplinare și se lasă cale liberă speculațiilor privind modul în care judecătorul ajunge să pronunțe o soluție sau alta, eventuala părtinire manifestată de instituțiile statului față de partea nemulțumită de soluția adoptată.

S-a solicitat CSM să dea dovadă de fermitate și verticalitate în apărarea independenței sistemului judiciar față de orice conduită de natură să afecteze dramatic garanțiile fundamentale ale dreptului la un proces echitabil de care beneficiază orice persoană, prin admiterea cererii de apărare a independenței sistemului judiciar față de acțiunile Inspecției Judiciare.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti