Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Judecătoria Râmnicu Vâlcea susține cererea de apărare a independenței magistraților


17 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dat publicității luni, 16 noiembrie 2015, un comunicat, semnat de jud. Bogdan Mateescu – Președinte, cu privire la cererea de apărare a independenței judecătorilor și procurorilor de la instanțe și parchete asumată de Uniunea Națională a Judecătorilor din România față de recentele acțiuni ale Inspecției Judiciare.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a hotărât însușirea în totalitate a cererii de apărare formulată de UNJR. S-a considerat că, prin comunicate destinate mass-media și publicului larg privind autosesizări ale Inspecției Judiciare, în stadiul incipient al unei eventuale proceduri disciplinare, se exercită în mod direct o presiune incompatibilă cu independența puterii judecătorești, tradusă și în temerea, resimțită la toate nivelurile instanțelor și parchetelor, că adoptarea unei soluții sau alta poate atrage repercursiuni disciplinare și se lasă cale liberă speculațiilor privind modul în care judecătorul ajunge să pronunțe o soluție sau alta, eventuala părtinire manifestată de instituțiile statului față de partea nemulțumită de soluția adoptată.

S-a solicitat CSM să dea dovadă de fermitate și verticalitate în apărarea independenței sistemului judiciar față de orice conduită de natură să afecteze dramatic garanțiile fundamentale ale dreptului la un proces echitabil de care beneficiază orice persoană, prin admiterea cererii de apărare a independenței sistemului judiciar față de acțiunile Inspecției Judiciare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică