« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Mădălina Afrăsinie: Eu m-aş uita cu maxim interes la…
17.11.2015 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Judecătorul Mădălina Afrăsinie, preşedintele Secţiei a VI-a, civilă, din cadrul Tribunalului Bucureşti, a făcut un scurt comentariu, în cadrul dezbaterii Încă mai mișcă: Administratorul Societății, organizate de Societatea de Științe Juridice, cu privire la speța privind expirarea mandatului administratorului unei societăți, pusă în discuție, cu referire la dispoziţiile vechiului Cod civil, ale Legii nr. 31/1990 sau ale Legii nr. 26/1990.

Mădălina Afrăsinie: ”Am văzut că Înalta Curte face referire la art. 72 din Legea societăţilor comerciale și face vorbire Înalta Curte despre faptul că obligaţiile şi răspunderea administratorilor este reglementată de dispoziţiile vechiului Cod civil, referitoare la mandate, numai că art. 72 din aceeaşi lege îmi mai spune ceva, în continuarea dispoziţiilor referitoare la obligaţiile şi răspunderea administratorilor. Sunt reglementate, într-adevăr, de dispoziţiile referitoare la mandat, dar şi de cele speciale prevăzute de legea respectivă, respectiv de Legea nr. 31/1990, ceea ce mă face pe mine să mă întreb ce facem cu acele norme speciale, şi, Slavă Domnului, în Legea 31 avem o serie de dispoziţii legale care ne trimit la administratori, avem şi o Lege 26/1990, cine a făcut Registrul Comerţului ştie foarte bine ce înseamnă opozabilitatea/înregistrarea, efectele care sunt produse de înregistrările în Registrul Comerţului, motiv pentru care, recunosc, grija mea cea mare nu va fi ce se va întâmpla de-acum înainte vizavi de cele două decizii, că înţeleg că sunt două decizii care au fost pronunţate şi sunt contradictorii, nu ar fi prima dată, mai avem situaţii când mai multe instanțe din ţară au stabilit anumite lucruri şi, bineînţeles, acum depinde de ce parte a baricadei te afli, invoci ceea ce îţi convine, ca avocat. Eu m-aş uita cu maxim interes la ceea ce va decide Curtea, la ceea ce vor decide Curţile de Apel, pentru că ştiţi foarte bine, noul Cod de procedură civilă, hotărârile se opresc la Curtea de Apel. Aici va fi de urmărit, care va fi evoluţia practicii şi vedem ce facem în continuare.”

* Înregistrarea video a dezbaterii este disponibilă gratuit aici. DEZBATERI JURIDICE este un proiect dezvoltat de Societatea de Științe Juridice, cu susținerea JURIDICE.ro și sprijinul Partenerilor noștri.

 
Secţiuni: Corporate, Drept comercial, Procedură civilă | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD