Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Mădălina Afrăsinie: Eu m-aş uita cu maxim interes la…
17.11.2015 | Alina MATEI


Judecătorul Mădălina Afrăsinie, preşedintele Secţiei a VI-a, civilă, din cadrul Tribunalului Bucureşti, a făcut un scurt comentariu, în cadrul dezbaterii Încă mai mișcă: Administratorul Societății, organizate de Societatea de Științe Juridice, cu privire la speța privind expirarea mandatului administratorului unei societăți, pusă în discuție, cu referire la dispoziţiile vechiului Cod civil, ale Legii nr. 31/1990 sau ale Legii nr. 26/1990.

Mădălina Afrăsinie: ”Am văzut că Înalta Curte face referire la art. 72 din Legea societăţilor comerciale și face vorbire Înalta Curte despre faptul că obligaţiile şi răspunderea administratorilor este reglementată de dispoziţiile vechiului Cod civil, referitoare la mandate, numai că art. 72 din aceeaşi lege îmi mai spune ceva, în continuarea dispoziţiilor referitoare la obligaţiile şi răspunderea administratorilor. Sunt reglementate, într-adevăr, de dispoziţiile referitoare la mandat, dar şi de cele speciale prevăzute de legea respectivă, respectiv de Legea nr. 31/1990, ceea ce mă face pe mine să mă întreb ce facem cu acele norme speciale, şi, Slavă Domnului, în Legea 31 avem o serie de dispoziţii legale care ne trimit la administratori, avem şi o Lege 26/1990, cine a făcut Registrul Comerţului ştie foarte bine ce înseamnă opozabilitatea/înregistrarea, efectele care sunt produse de înregistrările în Registrul Comerţului, motiv pentru care, recunosc, grija mea cea mare nu va fi ce se va întâmpla de-acum înainte vizavi de cele două decizii, că înţeleg că sunt două decizii care au fost pronunţate şi sunt contradictorii, nu ar fi prima dată, mai avem situaţii când mai multe instanțe din ţară au stabilit anumite lucruri şi, bineînţeles, acum depinde de ce parte a baricadei te afli, invoci ceea ce îţi convine, ca avocat. Eu m-aş uita cu maxim interes la ceea ce va decide Curtea, la ceea ce vor decide Curţile de Apel, pentru că ştiţi foarte bine, noul Cod de procedură civilă, hotărârile se opresc la Curtea de Apel. Aici va fi de urmărit, care va fi evoluţia practicii şi vedem ce facem în continuare.”

* Înregistrarea video a dezbaterii este disponibilă gratuit aici. DEZBATERI JURIDICE este un proiect dezvoltat de Societatea de Științe Juridice, cu susținerea JURIDICE.ro și sprijinul Partenerilor noștri.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate