Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere. Informarea CE privind transpunerea parțială a Directivei SAL


17 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Mediere

Consiliul de Mediere a dat publicității luni, 16 noiembrie 2015, informarea Comisiei Europene privind transpunerea parțială a Directivei SAL în România.

Informarea integral:

„Stimați domni Șuștac și Mitroi,

Vă mulțumim pentru scrisoarea dvs. din data de 18 iunie 2015 adresată Comisarului Věra Jourová. Comisarul Jourová m-a rugat să vă răspund în numele dumneaei. Îmi cer scuze pentru acest răspuns venit cu întârziere.

Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum („Directiva SAL”) obligă statele membre să se asigure că consumatorii își pot depune la o entitate SAL litigiile contractuale împotriva comercianților. Statele membre sunt libere să decidă pe care entitate SAL sau pe care entități SAL se va (vor) baza pentru a îndeplini această obligație. Entitatea SAL sau entitățile SAL pe care statele membre o (le) aleg pentru infrastructurile naționale SAL ale acestora va (vor) fi inclusă (incluse) în liste naționale de entități SAL care vor fi comunicate Comisiei Europene. Numai astfel de entități de soluționare a litigiilor a căror conformare cu cerințele de calitate stipulate în Directiva SAL a fost verificată pot fi incluse pe listele respective.

România a notificat până în prezent o transpunere parțială a Directivei SAL; o listă națională cu entități SAL nu a fost comunicată încă. Comisia Europeană va examina cu atenție punerea în aplicare adecvată a Directivei SAL în toate statele membre în contextul așa-numitului proces de verificare a transpunerii care se derulează în prezent.

Sper că aceste informații sunt utile.

Cu stimă,
Eduard HULICIUS
Membru al Cabinetului

Comisia Europeană
Cabinetul Comisarului Věra Jourová
Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică