« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT-Buzău. Constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Extindere a urmăririi penale
18.11.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT-Buzău. Constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Extindere a urmăririi penale.

Urmare a comunicatului din 22 octombrie 2015, se precizează:

În urma definitivării activităţilor de identificare şi prelucrare a documentelor ridicate la percheziţia domiciliară din data de 22 octombrie 2015 efectuată de către procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău la sediul Primăriei municipiului Buzău, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de mai mulţi funcţionari publici, având funcţii de conducere şi execuţie în cadrul Primăriei municipiului Buzău, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010-2015, la nivelul Primăriei municipiului Buzău, s-a constituit un grup infracţional organizat format din mai mulţi funcţionari publici care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire şi executare a creanţelor persoanelor fizice şi juridice.
S-a reţinut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe şi impozite date nereale, prin care au fost clasate şi anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenţionale (parte din ele vizând funcţionari cu atribuţii de conducere la nivelul unor instituţii publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliţie).
De asemenea, s-a reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului au diminuat cuantumul debitelor datorate de către doi agenţi economici, nu au urmărit, executat şi încasat creanţele fiscale datorate cu titlu de impozite şi taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău precum şi a amenzilor contravenţionale aplicate unor persoane juridice.

Prejudiciul produs bugetului de stat este în cuantum de 3.135.454, 76 lei (din care 36.595 lei reprezentând amenzi contravenţionale şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, reprezentând creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silită).

La data de 17 noiembrie 2015, la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Buzău au fost aduși în vederea audierii un număr de 13 suspecţi.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.