Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Experții CE în vizită la CSM, în cadrul MCV
19.11.2015 | JURIDICE.ro


Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 18 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la misiunea de evaluare a experţilor Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Conducerea și membrii CSM, reprezentanții Inspecției Judiciare ai INM și SNG s-au întâlnit marți, 17 noiembrie 2015, la sediul CSM, cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare a progreselor înregistrate în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei în perioada 1 ianuarie – 1 noiembrie 2015, în cadrul MCV.

O primă temă de dezbateri a fost reprezentată de constatările şi concluziile Raportului privind analiza impactului implementării şi aplicării noilor coduri, formulate de grupul de lucru constituit în acest scop la nivelul CSM.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii CSM au prezentat experţilor principalele propuneri de modificare a legilor justiţiei referitoare la vechimea efectivă în magistratură necesară pentru promovarea în funcţii de execuţie şi de conducere, evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor, reglementarea situaţiei unor magistraţi care se află în imposibilitate de a-şi exercita funcţia şi privind numirile la nivel înalt în cadrul sistemului judiciar.

Au fost menţionate măsurile propuse de Consiliu în cadrul Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar pentru perioada 2015-2020, precum şi progresele înregistrate în domeniul responsabilizării sistemului judiciar, apărării independenţei justiţiei şi reputaţiei profesionale a magistraţilor.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate