Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu. Concurs studențesc de eseuri. Call for papers
20.11.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu a dat publicității miercuri, 18 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la organizarea, în parteneriat cu ELSA Sibiu, unui concurs studențesc de eseuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, 10 decembrie 2015.

Anul acesta, pe 24 octombrie, s-au aniversat 70 de ani de la data înfiinţării Organizaţiei Naţiunilor Unite şi 60 de ani de la data la care România a devenit membră a acestei organizaţii.

Unul dintre domeniile principale de activitate al ONU îl constituie protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Ziua de 10 decembrie este sărbătorită, încă din anul 1948 – anul adoptării de către Adunarea Generală a ONU a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului – ca ziua internaţională a drepturilor omului.

Cum orice aniversare este, în egală măsură şi de fiecare dată, nu numai un moment de sărbătoare şi bucurie, ci şi un moment de bilanţ, multe dintre domeniile de activitate ale organizaţiei au cunoscut, anul acesta o anumită evaluare. Aceasta cu atât mai mult cu cât, în luna septembrie 2015, societatea internaţională şi-a adoptat şi noile Obiectivele Sustenabile de Dezvoltare, obiective menite să-i călăuzească acţiunile pentru următorii 15 ani.

În plus, anul 2015 a fost, printre altele, şi anul diverselor tipuri de crize internaţionale. Aceste crize au pus societatea internaţională în situaţia de a căuta răspunsuri valide nu numai pentru problemele sale noi, ci şi pentru unele din vechile sale probleme, care însă au dobândit noi dimensiuni.

Una dintre aceste probleme s-a dovedit a fi, şi evenimentele recente stau mărturie pentru această afirmaţie, aceea a protecţei drepturilor persoanelor refugiate.

Datorită interconectării tot mai puternice a statelor, a dezvoltării mijloacelor moderne de comunicare şi a mobilităţii, fără precedent, în spaţiu a persoanelor multe dintre abordările şi soluţiile clasice s-au dovedit insuficiente. Soluţiile valide pot fi, aşadar, imaginate numai prin înţelegerea acestui nou context internaţional şi valorizarea, la un nivel superior, a dimensiunii de cooperare şi coordonare a activităţii statelor în planul societăţii internaţionale.

Tema eseului este „Evoluţie şi perspective în problema protecţiei internaţionale a drepturilor refugiaţilor: contribuţia Organizaţiei Naţiunilor Unite”. Lucrările vor avea maxim 12 pagini, vor fi redactate cu caractere de 12, Garamond, la un rând şi jumătate. Notele de subsol vor avea caractere de 10, Garamond, la un rând şi jumătate. La finalul lucrării, pe o pagină separată, va fi indicată bibliografia folosită. Dacă sunt folosite resurse electronice, se va indica link-ul complet.

Eseul se trimite pe e-mail, la adresa: laura-maria.craciunean@ulbsibiu.ro, până pe 6 decembrie 2015. Lucrările care, în urma evaluării, se vor clasa pe primele 3 locuri, sunt declarate câştigătoare. Ele vor fi prezentate, în data de 10 decembrie 2015, ora 18:00, în Aula Magna a Facultăţii de Drept, în cadrul unui moment festiv dedicat zilei internaţionale a drepturilor omului. Câștigătorii vor primi trei premii special pregătite de organizatori.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!












Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.