Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Studiul Bribery & Corruption, ediția a III-a. Mihai Mareș prezintă situația din România
20.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Mihai Mareș, membru fondator și Managing Partner al firmei de avocatură MAREȘ / DANILESCU / MAREȘ, a contribuit la redactarea celei de-a treia ediții a studiului transfrontalier privind infracțiunile de corupție, studiu elaborat de prestigioasa publicație britanică Global Legal Insights.

În cadrul capitolului dedicat României, avocatul face o prezentare a cadrului legislativ privind infracțiunile de corupție și continuă cu ilustrarea consecințelor cauzate de comiterea unor astfel de fapte. De asemenea, vorbește despre principalii actori implicați în combaterea fenomenului infracțional, precum și despre realizările autorităților în domeniu în ultimii doi ani. Mihai Mareș acordă o atenție specială procedurilor folosite de procurori în combaterea infracțiunilor de corupție, făcând o prezentare a denunțului, a acordului de recunoaștere a vinovăției și a procedurii simplificate de judecată. Desigur, avocatul nu omite nici aspectele transfrontaliere ale infracțiunilor de corupție, dar nici chestiunile privind răspunderea corporativă pentru astfel de fapte. În încheiere, autorul face o serie de propuneri de lege ferenda pentru îmbunătățirea și transparentizarea procesului de combatere a infracțiunilor de corupție.

Studiul Global Legal Insights – Bribery & Corruption 3rd Edition este disponibil aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti