Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Studiul Bribery & Corruption, ediția a III-a. Mihai Mareș prezintă situația din România

20.11.2015 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Av. Mihai Mareș, membru fondator și Managing Partner al firmei de avocatură MAREȘ / DANILESCU / MAREȘ, a contribuit la redactarea celei de-a treia ediții a studiului transfrontalier privind infracțiunile de corupție, studiu elaborat de prestigioasa publicație britanică Global Legal Insights.

În cadrul capitolului dedicat României, avocatul face o prezentare a cadrului legislativ privind infracțiunile de corupție și continuă cu ilustrarea consecințelor cauzate de comiterea unor astfel de fapte. De asemenea, vorbește despre principalii actori implicați în combaterea fenomenului infracțional, precum și despre realizările autorităților în domeniu în ultimii doi ani. Mihai Mareș acordă o atenție specială procedurilor folosite de procurori în combaterea infracțiunilor de corupție, făcând o prezentare a denunțului, a acordului de recunoaștere a vinovăției și a procedurii simplificate de judecată. Desigur, avocatul nu omite nici aspectele transfrontaliere ale infracțiunilor de corupție, dar nici chestiunile privind răspunderea corporativă pentru astfel de fapte. În încheiere, autorul face o serie de propuneri de lege ferenda pentru îmbunătățirea și transparentizarea procesului de combatere a infracțiunilor de corupție.

Studiul Global Legal Insights – Bribery & Corruption 3rd Edition este disponibil aici.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate