TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Studiul Bribery & Corruption, ediția a III-a. Mihai Mareș prezintă situația din România
20.11.2015 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Av. Mihai Mareș, membru fondator și Managing Partner al firmei de avocatură MAREȘ / DANILESCU / MAREȘ, a contribuit la redactarea celei de-a treia ediții a studiului transfrontalier privind infracțiunile de corupție, studiu elaborat de prestigioasa publicație britanică Global Legal Insights.

În cadrul capitolului dedicat României, avocatul face o prezentare a cadrului legislativ privind infracțiunile de corupție și continuă cu ilustrarea consecințelor cauzate de comiterea unor astfel de fapte. De asemenea, vorbește despre principalii actori implicați în combaterea fenomenului infracțional, precum și despre realizările autorităților în domeniu în ultimii doi ani. Mihai Mareș acordă o atenție specială procedurilor folosite de procurori în combaterea infracțiunilor de corupție, făcând o prezentare a denunțului, a acordului de recunoaștere a vinovăției și a procedurii simplificate de judecată. Desigur, avocatul nu omite nici aspectele transfrontaliere ale infracțiunilor de corupție, dar nici chestiunile privind răspunderea corporativă pentru astfel de fapte. În încheiere, autorul face o serie de propuneri de lege ferenda pentru îmbunătățirea și transparentizarea procesului de combatere a infracțiunilor de corupție.

Studiul Global Legal Insights – Bribery & Corruption 3rd Edition este disponibil aici.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.