Varia
JURIDICE

Judecător federal din SUA, în vizită la CSM și ICCJ


20 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității joi, 19 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la vizita jud. federal Gene Pratter din SUA.

Proc. Bogdan Gabor – vicepreședinte și judecătorii Mircea Aron, Horaţius Dumbravă şi dr. Cristi Danileţ, membri ai CSM, au primit vizita jud. federal Gene Pratter din Statele Unite ale Americii.

Temele de discuţie dezbătute din perspectiva ambelor părţi în cadrul întîlnirii au vizat, în principal, următoarele aspecte: existenţa şi aplicarea metodelor alternative de soluţionare a cauzelor – medierea, situaţia delicvenţei juvenile, existenţa instanţelor şi completurilor specializate în anumite domenii ale dreptului şi specializarea judecătorilor, încărcătura de dosare pe instanţe şi judecători, modalităţi de acces şi retragere din profesie, procedura de numire şi inamovibilitatea judecătorilor, aplicarea unor criterii privind stabilirea pedepselor în materie penală, ordinul de protecţie în domeniul violenţei în familie şi protecţia pecuniară a victimelor infracţiunilor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității joi, 19 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea jud. dr. Livia Doina Stanciu – Președintele ICCJ cu delegaţia Curţii Federale a Districtului de Est – Pennsylvania, Statele Unite ale Americii.

Președintele ICCJ, împreună cu Simona Cristea – magistrat asistent dr., coordonator al Compartimentului de Relaţii Internaţionale, şi Florentina Guțu, specialist I.T., au primit vizita jud. Gene Pratter, Curtea Federală a Districtului de Est, Pennylvania din SUA. De asemenea, a participat și Marisa Mac Isaac, consilier la secţia politică a Ambasadei SUA.

Gazdele au prezentat aspecte legate de organizarea, funcţionarea şi competenţele secţiilor ICCJ, a Completelor de 5 judecători, a Completului competent să judece recursul în interesul legii, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, numirea și competenţele judecătorilor, procedura numirii Președintelui instanței supreme.

Discuţiile au evidenţiat importanţa respectării independenţei justiţiei şi a rolului pe care aceasta îl ocupă în statul de drept, consolidarea capacităţii instituţionale şi procesul de reformă a sistemului judiciar.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro