Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

TUE. Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale. Risc de confuzie. Jud. dr. Andrei Popescu – judecător raportor


23 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 19 noiembrie 2015, hotărârea pronunțată în cauza T-526/14, Matratzen Concord GmbH, cu privire la: Marca comunitară – Procedura de opoziție – Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale Matratzen Concord – Motive relative de respingere – Dovada de utilizare – Riscul de confuzie – Articolul 8 alin. 1 lit. b) și articolul 42 alin. 2 din Regulamentul nr. 207/2009. Jud. dr. Andrei Popescu a fost judecător raportor.

Hotărârea privește cererea reclamantei (Matratzen Concord GmbH) de anulare a Deciziei Camerei întâi de recurs a Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (mărci, desene și modele industriale) din 9 aprilie 2014 în cauza R 1523/2013 și obligarea OHMI la plata cheltuielilor de judecată. Marca comunitară vizată este reprezentată de marca verbală „Matratzen Concord” pentru produse din clasele 10, 20, 24 și 35 – cererea de înregistrare a mărcii comunitare nr. 10 359 404. Titularii mărcii sau ai semnului invocat în procedura opoziției sunt Mariano Barranco Rodriguez și Pablo Barranco Schnitzler. Marca invocată este reprezentată de marca verbală națională „MATRATZEN” pentru produse din clasele 20 și 35.

Decizia diviziei de opoziție: admite opoziția în parte. Decizia camerei de recurs: respinge calea de atac. Motivele invocate: încălcarea articolului 8 alineatul (1) din Regulamentul nr. 207/2009, precum și a articolului 41 alineatul (1) litera (a) și a articolului 42 alineatul (2) din Regulamentul nr. 207/2009.

Tribunalul a respins recursul formulat de Matratzen Concord GmbH și a obligat pe aceasta la plata cheltuielilor de judecată.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii