Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

TUE. Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale. Risc de confuzie. Jud. dr. Andrei Popescu – judecător raportor
23.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 19 noiembrie 2015, hotărârea pronunțată în cauza T-526/14, Matratzen Concord GmbH, cu privire la: Marca comunitară – Procedura de opoziție – Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale Matratzen Concord – Motive relative de respingere – Dovada de utilizare – Riscul de confuzie – Articolul 8 alin. 1 lit. b) și articolul 42 alin. 2 din Regulamentul nr. 207/2009. Jud. dr. Andrei Popescu a fost judecător raportor.

Hotărârea privește cererea reclamantei (Matratzen Concord GmbH) de anulare a Deciziei Camerei întâi de recurs a Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (mărci, desene și modele industriale) din 9 aprilie 2014 în cauza R 1523/2013 și obligarea OHMI la plata cheltuielilor de judecată. Marca comunitară vizată este reprezentată de marca verbală „Matratzen Concord” pentru produse din clasele 10, 20, 24 și 35 – cererea de înregistrare a mărcii comunitare nr. 10 359 404. Titularii mărcii sau ai semnului invocat în procedura opoziției sunt Mariano Barranco Rodriguez și Pablo Barranco Schnitzler. Marca invocată este reprezentată de marca verbală națională „MATRATZEN” pentru produse din clasele 20 și 35.

Decizia diviziei de opoziție: admite opoziția în parte. Decizia camerei de recurs: respinge calea de atac. Motivele invocate: încălcarea articolului 8 alineatul (1) din Regulamentul nr. 207/2009, precum și a articolului 41 alineatul (1) litera (a) și a articolului 42 alineatul (2) din Regulamentul nr. 207/2009.

Tribunalul a respins recursul formulat de Matratzen Concord GmbH și a obligat pe aceasta la plata cheltuielilor de judecată.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti