Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Ploiești. Reținere avocat


20 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DNA-Ploiești. Trafic de influență, în formă continuată. Punere în mișcare a acțiunii penale. Reținere

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 19 noiembrie 2015, a inculpatei I. E. C., avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor mai și septembrie 2014, inculpata I. E. C., în calitate de avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, a pretins şi primit de la un martor denunţător, în două rânduri, câte 2.500 euro iar la data de 11 noiembrie 2015, a mai pretins de la aceeaşi persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro.

În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influenţă şi a promis că va determina un magistrat – judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița, să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunţător.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Inculpatei I. E. C. i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentată la data de 20 noiembrie 2015, Curții de Apel Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică