Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Site-urile de comert electronic trebuie sa puna pe prima pagina link spre website-ul ANPC

02.07.2009 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 444 din 29 iunie 2009, a fost publicat Ordinul nr. 433 din 16 iunie 2009 al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor privind unele masuri de informare a consumatorilor.

Potrivit noii reglementari, pentru buna informare a consumatorilor si pentru a le acorda acestora posibilitatea sa isi exprime opinia cu privire la produsele si serviciile ce le sunt puse la dispozitie de catre operatorii economici, operatorii economici au obligatia de a afisa,  la loc vizibil in spatiul de comercializare sau, dupa caz, de prestare a serviciilor, a unui anunt cu numarul de telefon TEL INFO – CONSUMATOR: 0800 080 999 – linie telefonica cu apelare gratuita, precum si adresele, numerele de telefon/fax si adresele de e-mail ale comisariatelor judetene pentru protectia consumatorilor, respectiv ale Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala se afla operatorul economic. De asemenea, placheta va contine adresa site-ului oficial al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro.

Pe de alta parte, se mai arata ca operatorii economici care administreaza site-uri de e-commerce (comert electronic) sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului un link catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro

Pentru Juridice.ro, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week