Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Masuri pentru combaterea evaziunii fiscale in transportul si comercializarea cerealelor
06.07.2009 | JURIDICE.ro


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 457 din 1 iulie 2009 a fost publicata Ordonanta de urgenta nr. 93/2009 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri.

Ordonanta de urgenta prevede instituirea de echipe mixte formate din personal din cadrul ANAF si unitatile sale subordonate si personal din cadrul Politiei Romane.

Personalul din cadrul Politiei Romane care face parte din echipa mixta va opri in trafic mijloacele de transport marfa, in vederea efectuarii controlului de specialitate, vizand savarsirea contraventiei constand in „transportul de produse accizabile care nu sunt insotite de documentul administrativ de insotire a marfii – DAI – prevazut la titlul VII din Codul fiscal sau pentru care documentul este completat cu date incorecte ori incomplete referitoare la cantitate, cod NC sau mijlocul de transport, precum si transportul de produse accizabile efectuat prin cisterne ori recipiente care nu poarta sigiliile supraveghetorului fiscal ori au sigilii deteriorate”.

Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul ANAF si al unitatilor sale subordonate.

Se introduce o noua contraventie la regimul transportului cerealelor: „transportul in scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie, neinsotite de documentele prevazute de lege care sa justifice provenienta licita a acestora”, care se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei, confiscarea marfii si a mijlocului de transport marfa utilizat in acest scop. Constatarea acestei contraventii si aplicarea sanctiunilor se vor face de catre Garda Financiara si personalul anume desemnat din cadrul Politiei Romane.

Pentru Juridice.ro, SNSA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate