Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Strategia națională în domeniul achiziţiilor publice
26.11.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Achiziții publice, Lege 9, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 881 din data de 25 noiembrie 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 901/2015 privind aprobarea Strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice.

Strategia este un document care propune acţiuni ce definesc politica Guvernului cu privire la reformarea sistemului naţional de achiziţii publice în perioada 2015-2020.

Documentul este structurat pe cinci capitole care cuprind problemele majore identificate, direcţiile de acţiune pentru reformarea sistemului, precum şi o serie de documente-suport care fundamentează situaţiile identificate.
La nivelul fiecărui capitol se regăseşte un plan de acţiune cu termene de punere în aplicare, instituţii responsabile, indicatori de performanţă şi impact preconizat.

Cele 5 capitole care constituie şi direcţiile de acţiune sunt următoarele:
– Capitolul 1: Calitatea cadrului legislativ, inclusiv evaluarea opţiunilor de transpunere a noilor directive în legislaţia naţională;
– Capitolul 2: Coerenţa globală şi eficienţa sistemului instituţional;
– Capitolul 3: Regularitatea şi calitatea procesului de achiziţii publice;
– Capitolul 4: Capacitatea autorităţilor contractante, cu accent pe profesionalizare şi aspecte de integritate;
– Capitolul 5: Funcţiile de monitorizare şi supervizare ale sistemului de achiziţii publice din România.

Se desemnează Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice, ca instituţie responsabilă pentru implementarea Strategiei naţionale.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale au obligaţia de a duce la îndeplinire obiectivele specifice domeniului lor de activitate prevăzute în Strategia naţională.

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti