Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
 


Print Friendly, PDF & Email

Strategia națională în domeniul achiziţiilor publice
26.11.2015 | Corina CIOROABĂ

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 881 din data de 25 noiembrie 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 901/2015 privind aprobarea Strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice.

Strategia este un document care propune acţiuni ce definesc politica Guvernului cu privire la reformarea sistemului naţional de achiziţii publice în perioada 2015-2020.

Documentul este structurat pe cinci capitole care cuprind problemele majore identificate, direcţiile de acţiune pentru reformarea sistemului, precum şi o serie de documente-suport care fundamentează situaţiile identificate.
La nivelul fiecărui capitol se regăseşte un plan de acţiune cu termene de punere în aplicare, instituţii responsabile, indicatori de performanţă şi impact preconizat.

Cele 5 capitole care constituie şi direcţiile de acţiune sunt următoarele:
– Capitolul 1: Calitatea cadrului legislativ, inclusiv evaluarea opţiunilor de transpunere a noilor directive în legislaţia naţională;
– Capitolul 2: Coerenţa globală şi eficienţa sistemului instituţional;
– Capitolul 3: Regularitatea şi calitatea procesului de achiziţii publice;
– Capitolul 4: Capacitatea autorităţilor contractante, cu accent pe profesionalizare şi aspecte de integritate;
– Capitolul 5: Funcţiile de monitorizare şi supervizare ale sistemului de achiziţii publice din România.

Se desemnează Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice, ca instituţie responsabilă pentru implementarea Strategiei naţionale.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale au obligaţia de a duce la îndeplinire obiectivele specifice domeniului lor de activitate prevăzute în Strategia naţională.

Corina Cioroabă


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.