Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

TUE. Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale. Marcă înregistrată anterior. Jud. dr. Andrei Popescu – judecător raportor
27.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 26 noiembrie 2015, hotărârea pronunțată în cauza T-181/14, Nürburgring/OAPI, cu privire la: Marcă comunitară – Procedura de opoziție – Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale: Nordschleife – Marcă națională verbală înregistrată anterior: Management by Nordschleife – Motive relative de respingere – Riscul de confuzie – Articolul 8 alin. 1 lit. b) din Regulamentul nr. 207/2009. Jud. dr. Andrei Popescu a fost judecător raportor.

Hotărârea privește cererea reclamantei, Nürburgring GmbH, de anulare a deciziei Camerei a patra de recurs a Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (mărci, desene și modele industriale) din 20 ianuarie 2014 din cauza R 163/2013-4, precum și obligarea pârâtului sau a celeilalte părți din procedura care s-a aflat pe rolul camerei de recurs la plata cheltuielilor de judecată.

Marca comunitară vizată priveşte marca verbală „Nordschleife” pentru produse și servicii din clasele 2-4, 6, 9, 11, 12, 14, 16, 18, 21, 22, 24-30, 32-34, 41 și 43, cererea de înregistrare a mărcii comunitare nr. 7 379 399. Titularul mărcii sau al semnului invocat în procedura opoziției este Lutz Biedermann. Marca sau semnul invocat: marca verbală națională „Management by Nordschleife” pentru produse și servicii din clasele 6, 9, 16, 25, 28 și 41. Decizia diviziei de opoziție: admite în parte opoziția. Decizia camerei de recurs: respinge calea de atac, pentru încălcarea articolului 8 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul nr. 207/2009.

Tribunalul a respins recursul formulat de Nürburgring GmbH și a obligat-o la plata cheltuielilor de judecată.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti