Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

TUE. Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale. Marcă înregistrată anterior. Jud. dr. Andrei Popescu – judecător raportor


27 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 26 noiembrie 2015, hotărârea pronunțată în cauza T-181/14, Nürburgring/OAPI, cu privire la: Marcă comunitară – Procedura de opoziție – Cerere de înregistrare a unei mărci comunitare verbale: Nordschleife – Marcă națională verbală înregistrată anterior: Management by Nordschleife – Motive relative de respingere – Riscul de confuzie – Articolul 8 alin. 1 lit. b) din Regulamentul nr. 207/2009. Jud. dr. Andrei Popescu a fost judecător raportor.

Hotărârea privește cererea reclamantei, Nürburgring GmbH, de anulare a deciziei Camerei a patra de recurs a Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (mărci, desene și modele industriale) din 20 ianuarie 2014 din cauza R 163/2013-4, precum și obligarea pârâtului sau a celeilalte părți din procedura care s-a aflat pe rolul camerei de recurs la plata cheltuielilor de judecată.

Marca comunitară vizată priveşte marca verbală „Nordschleife” pentru produse și servicii din clasele 2-4, 6, 9, 11, 12, 14, 16, 18, 21, 22, 24-30, 32-34, 41 și 43, cererea de înregistrare a mărcii comunitare nr. 7 379 399. Titularul mărcii sau al semnului invocat în procedura opoziției este Lutz Biedermann. Marca sau semnul invocat: marca verbală națională „Management by Nordschleife” pentru produse și servicii din clasele 6, 9, 16, 25, 28 și 41. Decizia diviziei de opoziție: admite în parte opoziția. Decizia camerei de recurs: respinge calea de atac, pentru încălcarea articolului 8 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul nr. 207/2009.

Tribunalul a respins recursul formulat de Nürburgring GmbH și a obligat-o la plata cheltuielilor de judecată.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii