Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DNA-Ploiești. Trafic de influenţă. Control judiciar
28.11.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț Racoci


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

DNA-Ploiești. Trafic de influenţă. Control judiciar.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatului N. R. F., la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF – Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, fost vicepreședinte ANAF și fost director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În calitate de consilier superior în cadrul ANAF – Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în cursul lunii iulie 2010, inculpatul N. R. F. a pretins și primit de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere.
Decizia de impunere respectivă, privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.
Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF – Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 21.305 lei depusă de inculpatul N. R. F. la Trezoreria Ploieşti.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro 

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate