« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Iaşi. Distincţia delapidare – abuz de încredere
30.11.2015 | Andreea VICOVAN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Iaşi a hotărât că fapta inculpatului, agent de vânzări, angajat al unei societăţi comerciale, care primeşte bunuri de la aceasta şi îşi însuşeşte sumele încasate din vânzarea mărfurilor, nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz de  încredere, ci ale infracţiunii de delapidare, esenţial fiind doar împrejurarea că acesta exercită o atribuţie în serviciul societăţii, retribuită sau nu, indiferent dacă era sau nu încadrat în muncă. (Hotărârea nr. 231 din 13 martie 2015 pronunţată în apel de Secţia penală a Curţii de Apel Iaşi având ca obiect infracţiunea de delapidare)

Andreea Vicovan

 
Secţiuni: Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD