Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Refuzul administratorului de convocare a AGA la solicitarea asociatului
01.12.2015 | Cosmina SIMA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea de Apel Timișoara a decis că, în acord cu exigențele cuprinse în art. 119 alin. (3) și (4), art. 195 și art. 196 din Legea nr. 31/1990, dispozițiile legale referitoare la posibilitatea asociaților ce dețin cel puțin o pătrime din capitalul social să ceară administratorului convocarea adunării generale în cadrul societății pe acțiuni sunt aplicabile și în cazul societăților cu răspundere limitată. Refuzul administratorului societății cu răspundere limitată de a convoca adunarea generală pe motiv că nu deține situația financiar-contabilă a societății este nejustificat. Prin urmare, instanța va autoriza reclamantul asociat să convoace adunarea generală a asociaților. (Decizia nr. 515 din 3 iulie 2014 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect cererea asociatului îndreptățit să convoace adunarea generală a asociaților)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate