Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Bogdan Micu: Cred că e foarte important ca aceia care sunt în fața studenților să fie și practicieni
30.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Av. conf. univ. dr. Bogdan Micu, Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității “Nicolae Titulescu“, s-a referit, în cadrul dezbaterii Cultura juridică în secolul XXI. Școala juridică românească spre modernitate şi digitalizare, organizată de Societatea de Științe Juridice, la beneficiile pentru student ale faptului că profesorii sunt și practicieni.

Bogdan Micu“Cred că e foarte important ca aceia care sunt în fața studenților să fie și practicieni și cred, de exemplu, din punctul de vedere al digitalizării, al necesitații digitalizării, că studenții, în cei 4 ani de studii, trebuie să asculte pledoarii de la profesorii săi. Asta trebuie să se întâmple, după părerea mea. Să fie martorii unor pledoarii de calitate și aceste pledoarii să rămână ca un model, ca un exemplu, pentru cei care vor deveni juriști, după absolvire. Spunând asta, cred că am subliniat și legătura dintre cele două calități pe care ar trebui să le aibă un cadru didactic și, spunând asta, cred ca am dat și răspunsul cu privire la perspectiva mea asupra digitalizării. Cred că în lipsa unui contact direct între studenți și profesori nu se poate obține un învățământ juridic de calitate, asta nu înseamnă că trebuie exclusă tehnica din activitatea noastră, dar ea poate fi folosită numai pentru documentare, cred eu, și nu sunt de acord nici cu punctul de vedere exprimat de doamna profesor Almășan, în ceea ce privește acele cursuri organizate prin sistemul prin care transmitem noi astăzi, cu ajutorul JURIDICE.ro, mai departe, că se pot organiza dezbateri de genul celei de azi e foarte adevarat, dar nu cred că fără să vezi care este reacția studenților la ceea ce discuți, la ceea ce prezinți, într-o facultate de drept, mai ales, nu cred că se poate obține performanță. E exact ca în sala de judecată, dar mai simplu cu studenții, în sala de judecată, din perspectiva avocatului, pentru că atunci când ai o pledoarie în fața unui complet de judecată e mai dificil, pentru că judecătorul are obligația de a fi rezervat, de a nu-și exprima prin mimică sentimentele sau punctul de vedere asupra pledoariei avocatului sau procurorului sau avocaților, dacă vorbim despre procesul civil.“

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti