« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Alba Iulia. Amendă penală. Nestabilirea de către instanță a zilelor-amendă. Consecințe
05.12.2015 | Alin TODIRICĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că stabilirea zilelor-amendă este necesară în eventualitatea incidenței dispozițiilor art. 63 și 64 din noul Cod penal, care reglementează înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, respectiv executarea pedepsei amenzii prin prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității. În primă instanță, inculpatul a fost condamnat la 2000 lei amendă penală, la care s-au adăugat și cheltuielile judiciare avansate de către stat, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe prevăzută la art. 193 (2) Cod penal, fără ca instanța să stabilească în concret numărul de zile-amendă. Apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria C. a fost admis, fiind redus cuantumul amenzii penale aplicate inculpatului de la 2000 de lei la 1350 de lei, echivalentul a 135 zile-amendă penală a câte 10 lei pe zi-amendă. (Decizia penală nr. 297/A/17 martie 2015 pronunțată în apel de Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Alba Iulia având ca obiect infracțiunea de loviri și alte violențe)

Alin Todirică

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD