Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Radu Sora: Judecătorii să aibă în vedere că…
03.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Corporate, Drept civil, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Radu Sora, Managing Partner SORA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii O chestie de calcul(e): Penalitățile, organizate de Societatea de Științe Juridice, la efectele primirii unei facturi fiscale și la persoana care ar trebui să le primească.

Radu Sora: Apropo de o decizie a Înaltei Curți, tot o decizie de speță, în acea decizie se analiza dacă o anumită factură, care este semnată de Departamentul Financiar, are valoare de acceptare, practic, de către firma respectivă sau de către organele de conducere ale firmei respective. Și, în acea decizie de speță, s-a tras concluzia că primirea unei facturi de către Departamentul Financiar sau de către un secretariat nu valorează acceptare și că acceptarea ar trebui să fie expresă din partea unei persoane responsabile și cu atribuții de administrare. Deci, normal, de fiecare dată când suntem pentru un debitor care să zicem că i se prezintă de către creditor o factură așa-zis semnată de către cineva din partea debitorului, se invocă această decizie de speță. Dar cred că ar trebui ca judecătorii să aibă în vedere că sunt foarte multe societăți care nu sunt formate din 3 persoane: un contabil, un administrator și o persoană care primește corespondența. Sunt cu departamente de corespondență în care, pur și simplu, o persoană găsită de poștaș sau de curier dă o semnătură de primire, dar asta chiar este o realitate.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti