Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Stan Tîrnoveanu: Cea mai frecventă modalitate de protejare a debitorului este învestirea instanţei


4 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, SELECTED

Av. Stan Tîrnoveanu, Senior Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii O chestie de calcul(e): Penalitățile, organizate de de Societatea de Științe Juridice, la investirea instanței pentru echilibrarea clauzei penale.

Stan Tîrnoveanu: ”Eu cred că în domeniul civil, atunci când vorbim de posibilitatea de a se dispune echilibrarea acestei clauze penale, fără exercitarea unei acţiuni din partea debitorului, nu pare rezonabilă pentru că cea mai frecventă modalitate de protejare a debitorului, în cadrul unei proceduri, este totuşi învestirea instanţei. De ce am putea să credem că într-o procedură de drept comun, unde nu se urmăreşte tratamentul acesta atipic mult mai apropiat de către justiţiabil, să credem că o simplă întâmpinare sau invocare pe cale de apărare a faptului că acea clauză este dezechilibrată, este suficientă?

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică