TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Stan Tîrnoveanu: Cea mai frecventă modalitate de protejare a debitorului este învestirea instanţei
04.12.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Av. Stan Tîrnoveanu, Senior Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii O chestie de calcul(e): Penalitățile, organizate de de Societatea de Științe Juridice, la investirea instanței pentru echilibrarea clauzei penale.

Stan Tîrnoveanu: ”Eu cred că în domeniul civil, atunci când vorbim de posibilitatea de a se dispune echilibrarea acestei clauze penale, fără exercitarea unei acţiuni din partea debitorului, nu pare rezonabilă pentru că cea mai frecventă modalitate de protejare a debitorului, în cadrul unei proceduri, este totuşi învestirea instanţei. De ce am putea să credem că într-o procedură de drept comun, unde nu se urmăreşte tratamentul acesta atipic mult mai apropiat de către justiţiabil, să credem că o simplă întâmpinare sau invocare pe cale de apărare a faptului că acea clauză este dezechilibrată, este suficientă?

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate