Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Amenzi pentru munca la negru


06.12.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 23-27 noiembrie 2015, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 2.635.400 lei, echivalentul a 598.954 euro, în urma unor acțiuni de control desfășurate la nivel național, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstinice.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost sancţionaţi 556 angajatori și s-au aplicat amenzi în valoare de 1.978.400 lei, din care 1.340.000 lei numai pentru munca la negru, inspectorii de muncă depistând 346 persoane fără forme legale de angajare în București (48) și în județele Sibiu (107) și Brașov (43). Mai mult, pentru primirea la lucru a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii au făcut 5 propuneri de cercetare penală.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 657.000 lei. De asemenea, angajatorii au informat inspectoratele teritoriale de muncă despre un număr de 55 evenimente petrecute în săptămâna 23 – 27 noiembrie 2015, care pot fi încadrate drept accidente de muncă doar după cercetarea lor de către inspectorii de muncă. 26 dintre ele s-au înregistrat în municipiul București. În plus, pentru a se evita accidentarea lucrătorilor, au fost dispuse 6 opriri de echipamente și o sistare de activitate.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Rezultatele din domeniul relațiilor de muncă, în special numărul ridicat al persoanelor depistate fără forme legale de angajare, ne determină să păstrăm standardele de calitate ale actului de control și indicatorii acestuia. Vom face în continuare toate eforturile pentru sancționarea acelor angajatori care încalcă legea.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro