Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Amenzi pentru munca la negru


6 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securității sociale

În perioada 23-27 noiembrie 2015, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 2.635.400 lei, echivalentul a 598.954 euro, în urma unor acțiuni de control desfășurate la nivel național, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstinice.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost sancţionaţi 556 angajatori și s-au aplicat amenzi în valoare de 1.978.400 lei, din care 1.340.000 lei numai pentru munca la negru, inspectorii de muncă depistând 346 persoane fără forme legale de angajare în București (48) și în județele Sibiu (107) și Brașov (43). Mai mult, pentru primirea la lucru a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii au făcut 5 propuneri de cercetare penală.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 657.000 lei. De asemenea, angajatorii au informat inspectoratele teritoriale de muncă despre un număr de 55 evenimente petrecute în săptămâna 23 – 27 noiembrie 2015, care pot fi încadrate drept accidente de muncă doar după cercetarea lor de către inspectorii de muncă. 26 dintre ele s-au înregistrat în municipiul București. În plus, pentru a se evita accidentarea lucrătorilor, au fost dispuse 6 opriri de echipamente și o sistare de activitate.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Rezultatele din domeniul relațiilor de muncă, în special numărul ridicat al persoanelor depistate fără forme legale de angajare, ne determină să păstrăm standardele de calitate ale actului de control și indicatorii acestuia. Vom face în continuare toate eforturile pentru sancționarea acelor angajatori care încalcă legea.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică