Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Selecția magistraților pentru seminarii EJTN la Madrid, Trier, Bruxelles


7 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Institutul Naţional al Magistraturii a dat publicităţii luni, 7 decembrie 2015, un anunț cu privire la rezultatele procedurii de selecție în vederea participării la seminariile:

– Tackling Terrorism: Procedural and Substantive Law Challenges and Best Practices. Module 1: Comparative Analysis of Domestic Law Approaches to Tackling Terrorism (10-11 decembrie 2015, Madrid)

Având în vedere tematica acestui seminar, la efectuarea selecţiei s-a acordat prioritate magistraţilor care au în competenţă soluţionarea cauzelor în domeniul combaterii terorismului. Astfel, au fost avute în vedere doar candidaturile magistraţilor din cadrul curţilor de apel (secţii penale) şi din cadrul DIICOT.

Candidaţii selectaţi de INM în vederea participării la seminar sunt următorii:
1. Cătălin Borcoman – DIICOT;
2. Andrei Cosmin Mitrache – Curtea de Apel Craiova;
3. Mircea Lucian Hrudei – DIICOT;
4. Ovidiu Vasilică Pralea – Curtea de Apel Bacău.

Tackling Terrorism: Procedural and Substantive Law Challenges and Best Practices. Module 2: Networking in Tackling Terrorism – Domestic and European Level (18-19 februarie 2016, Trier)

Pentru selecția participării la acest seminar au fost avute în vedere activitatea didactică, calitatea de formator SNG, publicarea unor lucrări de specialitate. De asemenea, în aplicarea criteriului specializării în domeniul  combaterii terorismului,  a fost acordată prioritate candidatului care își desfășoară activitatea în cadrul unei instanțe de judecată cu competenţă în această materie.

Drept urmare, candidaţii selectaţi de INM în vederea participării la seminar sunt următorii:
1. Denis Gabriela Ghervase – Tribunalul Dolj;
2. Camelia Liliana Barbu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.

– Radicalisation: Prevention and Detection (10-11 martie 2016, Bruxelles)

În privința selecției candidaților ce vor participa la acest seminar, s-au luat în considerare activitatea didactică, calitatea de formator INM, calitatea de membru în comisiile  constituite în cadrul unor concursuri/examene INM.

Candidaţii selectaţi de INM în vederea participării la seminar sunt următorii:
1. Monica Vădana – Curtea de Apel Bacău;
2. Corelia Cîrjeu – Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi;
3. Ioana Luciana Hanganu – Judecătoria Piatra Neamţ.

S-au reținut ca reguli generale pentru fiecare dintre cele trei evenimente:
– informațiile rezultate din scrisorile de intenție și CV-urile candidaților, referitoare la specializarea în materia dreptului penal;
– neparticipărea recentă la alte forme de pregătire internaţională;
– cunoaşterea temeinică a limbii engleze/franceze atestată de certificate de competenţă lingvistică.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii