JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Plata drepturilor salariale prin card. A fost publicata decizia Curtii Constitutionale
21.07.2009 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Curtea Constitutionala a publicat Decizia nr. 859 din 16 iunie 2009 cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice.

Dupa cum v-am informat, prevederile care reglementeaza plata drepturilor salariale din administratia publica prin card au fost declarate neconstitutionale.

In decizie se arata: „In aceste conditii se ajunge la micsorarea drepturilor salariale ale persoanelor din institutiile publice, fara a se tine cont de consimtamantul acestora. Mai mult, titularii cardurilor nu pot folosi si dispune de drepturile lor salariale in orice situatie, fiind tinuti de limitarea zilnica a retragerilor sumelor de bani al caror plafon este stabilit de banca.”

Decizia >>


Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Plata drepturilor salariale prin card. A fost publicata decizia Curtii Constitutionale”

  1. nuta stefan spune:

    DA ? CE DESCOPERIRE !!! EVRIKA !!! SI AMARATII ASTIA DE PRIVATI ? SCLAVII ASTIA CARE LUCREAZA CA IN AFRICA SA II IMBOGATEASCA PE GLOBALISTII SECOLULUI ? PANA ACUM ASTIA CE AU PATIT CU DREPTUL ASTA DE PROPRIETATE ? CE DECIZIE VOMATA…

  2. ovidiu spune:

    interesanta motivare. oare sporul de stres si suprasolicitare neuropsihica, ce face parte integrant? din indemniza?ia unui magistrat(salariu)nu a fost la fel de neconstitutional suspendat sau anulat (ca nici nu stim exact ce s-a intamplat cu el, pana la urma)?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.