Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Neamț. Mesajul judecătoarei Gabriela Baltag cu ocazia Zilei europene a avocaților
10.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Neamț a dat publicității miercuri, 9 decembrie 2015, mesajul jud. Gabriela Baltag, Președinte Asociația Magistraților din România,  cu ocazia Zilei europene a avocaților.

Mesajul integral:

”Motto: ,,Omul se naște liber și pretutindeni este înlănțuit. Unul se crede stăpânul celorlalți și cu toate acestea rămâne mai sclav decât ei.”

Jean-Jacques Rousseau, Contractul social, cartea I, capitolul I.

O justiție puternică, reală nu poate exista în afara unui corp de avocați de elită care trebuie să-și împlinească în fiecare clipă menirea, dăruită prin legile scrise, în litera și spiritul lor, dar și prin cele aflate în afara slovelor, întemeiată pe o apărare care nu va părăsi niciodată limitele bunei – credințe, ale moralei, dar mai ales care nu va lăsa nicicând acuzării, atunci când este cazul, șansa de a domina soarta unui litigiu.

Indiferent cât de greu de atins este echilibru, într-o confruntare în care fiecare protagonist poate folosi cele mai surprinzătoare arme, de multe ori inegale ca posibilitate a cunoașterii lor dinainte, atunci când balanța poartă pe talerele sale devotamentul argumentelor, rostite cu artă, precum oratorii atenieni din cele mai vechi timpuri, până și cele mai înalte culmi pot fi într-o zi doborâte. O luptă fără devotament, pasiune, lipsită de profesionalism, morală nu înseamnă nimic!

Să nu uităm dragi colegi, astăzi mai mult decât oricând, că nu vom reuși să câștigăm niciodată încrederea socială, care pare de multe ori un ideal, în această lume a căutării adevărului, pe porțile căruia ne străduim să intrăm în fiecare zi, fără calitatea profesiunii dumneavoastră.

Fidelitatea față de clienții pe care-i slujiți și lupta pe care o purtați zilnic, pentru a da sens acelorași valori, în arenele mereu surprinzătoare ale instanțelor, sunt trepte care vor reuși să așeze în locul cuvenit avocatura, o profesie a înțelepciunii, dăruirii și credinței. Putem spune și noi ca Emile Zola că: ,,dacă veți ascunde adevărul și îl veți îngropa în pământ, el va crește cu siguranță și va dobândi atâta putere, încât într-o zi va ieși și va mătura totul în calea sa”. Faceți din adevăr o virtute și-l așezați cu noblețe la temelia activității pe care o clădiți în fiecare zi!

Într-o lume în care legile au ajuns să altereze de multe ori principiile, punând lanțuri de ocnă la picioarele omenirii, rămâne și în sarcina dumneavoastră, doamnelor/domnilor avocați, să deschideți, având cele mai potrivite chei, porțile viitorului care ne îngrijorează, ale trecutului care ne apasă și ale prezentului pe care nu reușim de multe ori să-l înțelegem!

La mulți ani!

Judecător Gabriela Baltag
Președinte Asociația Magistraților din România”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti