Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol de colaborare Avocatul Poporului – Societatea Română pentru Drepturile Omului


10 decembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI, Drept penal, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Miercuri, 9 decembrie 2015, a fost încheiat Protocolul de colaborare între Instituția Avocatului Poporului, reprezentată de Victor Ciorbea, și Societatea Română pentru Drepturile Omului, reprezentată de Artin Sarchizian, având ca obiect cooperarea în domeniul prevenirii torturii în locurile de detenție, constând în monitorizarea în mod regulat a tratamentului aplicat persoanelor aflate în locuri de detenție în vederea consolidării protecției acestora împotriva torturii și a pedepselor și tratamentelor inumane sau degradante și a exercitării fără discriminare a drepturilor și libertăților fundamentale ale acestora.

Astfel, în baza Protocolului de colaborare încheiat între cele două organisme, vor fi efectuate vizite comune în următoarele locuri de detenție:
– centre educative, centre de detenţie;
– centre de reţinere şi arestare preventivă;
– servicii de tip rezidenţial pentru minorii care au săvârşit fapte penale şi nu răspund penal;
– spitale de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă, spitale de psihiatrie;
– centre de tranzit;
– centre de cazare a străinilor luaţi în custodie publică, aflate în subordinea şi administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări;
– centre speciale de primire şi cazare a solicitanţilor de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări, având regimul juridic al zonei de tranzit;
– centre în care se acordă servicii de asistenţă pentru consumatorii de droguri, în regim închis;
– orice alt loc care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) art. 292 din Legea nr. 35/1997, sau face parte din sistemul de sănătate sau sistemul de asistenţă socială.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro