BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Protocol de colaborare Avocatul Poporului – Societatea Română pentru Drepturile Omului

10.12.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 9 decembrie 2015, a fost încheiat Protocolul de colaborare între Instituția Avocatului Poporului, reprezentată de Victor Ciorbea, și Societatea Română pentru Drepturile Omului, reprezentată de Artin Sarchizian, având ca obiect cooperarea în domeniul prevenirii torturii în locurile de detenție, constând în monitorizarea în mod regulat a tratamentului aplicat persoanelor aflate în locuri de detenție în vederea consolidării protecției acestora împotriva torturii și a pedepselor și tratamentelor inumane sau degradante și a exercitării fără discriminare a drepturilor și libertăților fundamentale ale acestora.

Astfel, în baza Protocolului de colaborare încheiat între cele două organisme, vor fi efectuate vizite comune în următoarele locuri de detenție:
– centre educative, centre de detenţie;
– centre de reţinere şi arestare preventivă;
– servicii de tip rezidenţial pentru minorii care au săvârşit fapte penale şi nu răspund penal;
– spitale de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă, spitale de psihiatrie;
– centre de tranzit;
– centre de cazare a străinilor luaţi în custodie publică, aflate în subordinea şi administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări;
– centre speciale de primire şi cazare a solicitanţilor de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări, având regimul juridic al zonei de tranzit;
– centre în care se acordă servicii de asistenţă pentru consumatorii de droguri, în regim închis;
– orice alt loc care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) art. 292 din Legea nr. 35/1997, sau face parte din sistemul de sănătate sau sistemul de asistenţă socială.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week