Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Mugur Isărescu: Foaie de parcurs pentru adoptarea monedei euro


11 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat miercuri, 9 decembrie 2015, la deschiderea conferinței ”Adoptarea monedei euro în România: provocări și perspective”, potrivit unui comunicat al BNR: ”Întregul proces de preschimbare a monedei este un demers cu un pronunțat caracter politic, care presupune un angajament ferm din partea tuturor partidelor reprezentative, chemate să conducă procesul şi să explice populaţiei beneficiile şi costurile sale.

Toate aceste elemente necesită o analiză completă cu multiple aspecte pe care sunt convins că le veţi analiza în cadrul conferinţei.

Reiterez punctul de vedere exprimat cu alte ocazii, potrivit căruia România va putea să adere la zona euro cât mai repede cu putință, atunci când va fi bine pregătită. Cât priveşte calendarul concret al aderării, s-a dovedit că abordarea de până acum, cu stabilirea unei date-ţintă, dar neînsoţită de angajamente ferme din partea tuturor actorilor interesaţi, nu a dat rezultate. Poate că în loc să stabilim o dată a aderării, ar fi mai bine să agreem o foaie de parcurs cu reformele necesare şi numai după implementarea unei mase critice a acestora să stabilim o dată-ţintă.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică