Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Întinderea nulităţii asupra punctelor ordinii de zi adoptate cu înlăturarea cerinţelor votului secret
14.12.2015 | Cosmina SIMA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea de Apel Timișoara a statuat că, în temeiul art. 132 din Legea nr. 31/1990, înscrisul ce formează obiectul controlului de legalitate este reprezentat de hotărârea adunării generale, nu și de procesul-verbal de ședință, atunci când acestea constituie înscrisuri separate. În schimb, dacă sunt incluse într-un singur înscris, nu are relevanță denumirea acestuia, atât timp cât prin el se stabilesc hotărârile ce au fost luate în adunare. Mai mult, conform art. 130 din aceeași lege, cerința votului secret este imperativă și nu este îndeplinită dacă pe buletinele de vot este trecut numărul de acțiuni ale asociatului votant. Totuși, Curtea apreciază că, deoarece numai o parte dintre punctele cuprinse în ordinea de zi sunt lovite de nulitate absolută, ca urmare a neîndeplinirii cerinței votului secret, hotărârea adunării generale nu trebuie anulată în totalitate, ci doar cu privire la acele puncte ce nu îndeplinesc condițiile legale. (Decizia nr. 1233 din 4 iulie 2013 pronunțată de Secția a II-a civilă a  Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiunea în anularea hotărârii adunării generale a acționarilor)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate