Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Întinderea nulităţii asupra punctelor ordinii de zi adoptate cu înlăturarea cerinţelor votului secret


14.12.2015 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Corporate, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat că, în temeiul art. 132 din Legea nr. 31/1990, înscrisul ce formează obiectul controlului de legalitate este reprezentat de hotărârea adunării generale, nu și de procesul-verbal de ședință, atunci când acestea constituie înscrisuri separate. În schimb, dacă sunt incluse într-un singur înscris, nu are relevanță denumirea acestuia, atât timp cât prin el se stabilesc hotărârile ce au fost luate în adunare. Mai mult, conform art. 130 din aceeași lege, cerința votului secret este imperativă și nu este îndeplinită dacă pe buletinele de vot este trecut numărul de acțiuni ale asociatului votant. Totuși, Curtea apreciază că, deoarece numai o parte dintre punctele cuprinse în ordinea de zi sunt lovite de nulitate absolută, ca urmare a neîndeplinirii cerinței votului secret, hotărârea adunării generale nu trebuie anulată în totalitate, ci doar cu privire la acele puncte ce nu îndeplinesc condițiile legale. (Decizia nr. 1233 din 4 iulie 2013 pronunțată de Secția a II-a civilă a  Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiunea în anularea hotărârii adunării generale a acționarilor)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti