Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Întâlnirea studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova cu judecătorul Mihail Udroiu


12 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Joi, 10 decembrie 2015, studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova au avut oportunitatea de a se întâlni, în Aula Magna, cu judecător dr. Mihail Udroiu, potrivit unui comunicat al Facultății.

Craiova 2În prima parte a întâlnirii, Mihail Udroiu a optat să le vorbească studenţilor despre experienţa profesională acumulată, atât ca magistrat, cât şi ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii. Discuţia a vizat aspecte precum motivaţia personală în alegerea profesiei, iniţial de procuror şi abia ulterior de judecător, avantajele şi dezavantajele acestor profesii şi sfaturi pragmatice desprinse din activitatea sa ca formator la INM pentru cei interesaţi de o viitoare carieră de magistrat.

Atmosfera de acasă regăsită la Craiova a permis animarea întâlnirii prin împărtăşirea a numeroase experienţe anecdotice din profesie şi din viaţa privată. Totodată, Mihail Udroiu a accentuat necesitatea ca studenţii Facultăţii de Drept din Craiova să valorifice la maxim privilegiul de a studia în cel mai modern sediu al unei facultăţi cu acest profil din România, punctând faptul că, dacă acesta ar fi existat la finalizarea studiilor sale la Liceul Fraţii Buzeşti din Craiova, ar fi fost hotărâtor în a urma Facultatea de Drept la Craiova.

Craiova 3Interesul studenţilor pentru activitatea publicistică şi profesională a judecătorului dr. Mihail Udroiu a fost puternic pus în evidenţă de numărul impresionant de întrebări care i-au fost adresate în partea a doua a întâlnirii şi care au vizat aspecte controversate şi actuale din dreptul penal şi dreptul procesul penal. Dialogul cu studenţii a avut o natură dinamică, permiţând un schimb incitant şi util de opinii.

Întâlnirea de aproape trei ore a constituit un bun prilej pentru studenţi de a vedea ce înseamnă să fii un magistrat profesionist, contribuind astfel la profilarea unei opţiuni pentru viitor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică