Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Întâlnirea studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova cu judecătorul Mihail Udroiu
12.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 decembrie 2015, studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova au avut oportunitatea de a se întâlni, în Aula Magna, cu judecător dr. Mihail Udroiu, potrivit unui comunicat al Facultății.

Craiova 2În prima parte a întâlnirii, Mihail Udroiu a optat să le vorbească studenţilor despre experienţa profesională acumulată, atât ca magistrat, cât şi ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii. Discuţia a vizat aspecte precum motivaţia personală în alegerea profesiei, iniţial de procuror şi abia ulterior de judecător, avantajele şi dezavantajele acestor profesii şi sfaturi pragmatice desprinse din activitatea sa ca formator la INM pentru cei interesaţi de o viitoare carieră de magistrat.

Atmosfera de acasă regăsită la Craiova a permis animarea întâlnirii prin împărtăşirea a numeroase experienţe anecdotice din profesie şi din viaţa privată. Totodată, Mihail Udroiu a accentuat necesitatea ca studenţii Facultăţii de Drept din Craiova să valorifice la maxim privilegiul de a studia în cel mai modern sediu al unei facultăţi cu acest profil din România, punctând faptul că, dacă acesta ar fi existat la finalizarea studiilor sale la Liceul Fraţii Buzeşti din Craiova, ar fi fost hotărâtor în a urma Facultatea de Drept la Craiova.

Craiova 3Interesul studenţilor pentru activitatea publicistică şi profesională a judecătorului dr. Mihail Udroiu a fost puternic pus în evidenţă de numărul impresionant de întrebări care i-au fost adresate în partea a doua a întâlnirii şi care au vizat aspecte controversate şi actuale din dreptul penal şi dreptul procesul penal. Dialogul cu studenţii a avut o natură dinamică, permiţând un schimb incitant şi util de opinii.

Întâlnirea de aproape trei ore a constituit un bun prilej pentru studenţi de a vedea ce înseamnă să fii un magistrat profesionist, contribuind astfel la profilarea unei opţiuni pentru viitor.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti