Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Întâlnirea studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova cu judecătorul Mihail Udroiu
12.12.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 decembrie 2015, studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova au avut oportunitatea de a se întâlni, în Aula Magna, cu judecător dr. Mihail Udroiu, potrivit unui comunicat al Facultății.

Craiova 2În prima parte a întâlnirii, Mihail Udroiu a optat să le vorbească studenţilor despre experienţa profesională acumulată, atât ca magistrat, cât şi ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii. Discuţia a vizat aspecte precum motivaţia personală în alegerea profesiei, iniţial de procuror şi abia ulterior de judecător, avantajele şi dezavantajele acestor profesii şi sfaturi pragmatice desprinse din activitatea sa ca formator la INM pentru cei interesaţi de o viitoare carieră de magistrat.

Atmosfera de acasă regăsită la Craiova a permis animarea întâlnirii prin împărtăşirea a numeroase experienţe anecdotice din profesie şi din viaţa privată. Totodată, Mihail Udroiu a accentuat necesitatea ca studenţii Facultăţii de Drept din Craiova să valorifice la maxim privilegiul de a studia în cel mai modern sediu al unei facultăţi cu acest profil din România, punctând faptul că, dacă acesta ar fi existat la finalizarea studiilor sale la Liceul Fraţii Buzeşti din Craiova, ar fi fost hotărâtor în a urma Facultatea de Drept la Craiova.

Craiova 3Interesul studenţilor pentru activitatea publicistică şi profesională a judecătorului dr. Mihail Udroiu a fost puternic pus în evidenţă de numărul impresionant de întrebări care i-au fost adresate în partea a doua a întâlnirii şi care au vizat aspecte controversate şi actuale din dreptul penal şi dreptul procesul penal. Dialogul cu studenţii a avut o natură dinamică, permiţând un schimb incitant şi util de opinii.

Întâlnirea de aproape trei ore a constituit un bun prilej pentru studenţi de a vedea ce înseamnă să fii un magistrat profesionist, contribuind astfel la profilarea unei opţiuni pentru viitor.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.