Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Neconvocarea asociatului care deține 50% din părțile sociale
24.12.2015 | Alina Maria HAȚEG

Curtea de Apel Timișoara a decis că neconvocarea unui asociat care deține 50% din părțile sociale la adunările generale care s-au finalizat cu adoptarea hotărârilor atacate reprezintă o neregularitate majoră cu privire la validitatea hotărârilor adunării generale a asociaților. Potrivit Curții, asociatul este cel care trebuie convocat la adunarea generală a asociaților; împuternicirea dată de către asociat unui terț are caracter general, care nu înlătură obligația convocării asociatului, în condițiile legii și a actului constitutiv. Pentru ca hotărârile adunării generale să fie valabil adoptate, o astfel de imputernicire trebuie să respecte anumite condiții prevăzute de lege, fapt ce nu este întâlnit în situația de față.(Decizia nr 1829/R din 12 decembrie 2013, pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiunea în anulare a hotărârii adunării generale a asociaților)

Alina Maria Hațeg

 

 


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.