Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Neconvocarea asociatului care deține 50% din părțile sociale


24 decembrie 2015 | Alina Maria HAȚEG

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Timișoara a decis că neconvocarea unui asociat care deține 50% din părțile sociale la adunările generale care s-au finalizat cu adoptarea hotărârilor atacate reprezintă o neregularitate majoră cu privire la validitatea hotărârilor adunării generale a asociaților. Potrivit Curții, asociatul este cel care trebuie convocat la adunarea generală a asociaților; împuternicirea dată de către asociat unui terț are caracter general, care nu înlătură obligația convocării asociatului, în condițiile legii și a actului constitutiv. Pentru ca hotărârile adunării generale să fie valabil adoptate, o astfel de imputernicire trebuie să respecte anumite condiții prevăzute de lege, fapt ce nu este întâlnit în situația de față.(Decizia nr 1829/R din 12 decembrie 2013, pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiunea în anulare a hotărârii adunării generale a asociaților)

Alina Maria Hațeg

 

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică