« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Avocat și prim-procuror, condamnați la închisoare cu suspendare
13.12.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

ICCJ. Efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații, fals intelectual. Condamnări definitive.

Prin decizia penală nr. 429 din 24 noiembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul B. M., prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii de foloase necuvenite, fals intelectual în condițiile participației improprii și în legătură directă cu o infracțiune de corupție, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

2. Condamnă pe inculpatul G. B. N., secretar al Primăriei Sectorului 1 București, la data faptei, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

3. Condamnă pe inculpatul D. G. M., avocat în cadrul Baroului București, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în condițiile participației improprii și în legătură directă cu o infracțiune de corupție.

Dispune anularea contractului de vânzare a bunurilor viitoare și a contractului de împrumut a sumei de 200.000 de euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 19 martie 2012 (comunicat 171/VIII/3 din 20 martie 2012).

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD