« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Trimitere preliminară formulată de ICCJ: C-632/15, Popescu. UPDATE: Concluziile Avocatului General
24.11.2016 | Daniel-Mihail ȘANDRU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

24 noiembrie 2016: AG Henrik Saugmandsgaard Øe a prezentat Concluziile sale în cauza C-632/15, Popescu:

„Dispozițiile Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere și în mod special articolul 13 alineatul (2) din aceasta coroborat cu considerentul (5) al acesteia trebuie interpretate în sensul că nu se opun ca o reglementare a unui stat membru să instituie, în cazul persoanelor deținătoare ale unui document care le autoriza să conducă mopeduri pe drumurile publice înainte de 19 ianuarie 2013, obligativitatea obținerii unui permis de conducere pe baza susținerii unor probe similare celor impuse pentru celelalte autovehicule, pentru a putea continua să conducă mopeduri după această dată.”

12 noiembrie 2015: Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la Curtea de Justiție –  C-632/15, Popescu. Textul trimiterii preliminare, potrivit încheierii din 12 noiembrie 2015, este următorul:

„Dacă prevederile Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului permit Statului Român ca, în cazul conducătorilor de mopede, deţinători ai unui înscris oficial care le conferea dreptul să conducă pe drumurile publice anterior datei de 19 ianuarie 2013, să instituie obligativitatea unui permis de conducere pe baza susţinerii unor probe/unei examinări similare celorlalte autovehicule, pentru a putea conduce mopedele şi după data de 19 ianuarie 2013.”

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai Șandru

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni: C. administrativ, CJUE, Dreptul Uniunii Europene, SELECTED TOP LEGAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Trimitere preliminară formulată de ICCJ: C-632/15, Popescu. UPDATE: Concluziile Avocatului General”

  1. Concluziile AG vor fi disponibile în data de 24 noiembrie 2016.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD