« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Premiul “Matei B. Cantacuzino” decernat profesorului Ovidiu Ungureanu
15.12.2015 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Ovidiu Ungureanu, profesor universitar doctor, a primit vineri, 11 decembrie 2015,  premiul “Matei B. Cantacuzino”, decernat de către Revista Română de Drept Privat, în parteneriat cu Uniunea Națională a Barourilor din România, potrivit unui comunicat al UNBR.

Activitatea prodigioasă a profesorului Ovidiu Ungureanu este concretizată în zeci de lucrări: cursuri, monografii, studii, articole, note, comentarii de  jurisprudenţă, recenzii, precum şi comunicări ştiinţifice.

În cadrul ceremoniei de decernare a premiului ”Matei B. Cantacuzino” profesorului Ovidiu Ungureanu, decanul Barorului Brașov și Vicepreședinte al UNBR, Cristina Gheorghe, a exprimat mesajul comunității profesionale a avocaților:

„Domnule Director al Revistei Române de Drept Privat, prof. univ. dr. Marian Nicolae,
Domnule Redactor-șef al Revistei Române de Drept Privat, conf. univ. dr. Mircea Dan Bob, Doamnelor și domnilor membri ai Colegiului de redacţie al Revistei Romane de Drept Privat,
Doamnelor și domnilor membri ai Consiliului ştiinţific al Revistei Române de Drept Privat,

În calitate de reprezentant al Uniunii Naționale a Barourilor din România, sunt astazi în fața dumneavoastră pentru a exprima respectul și recunoștința membrilor comunității profesionale a avocaților, adresată unei personalități care, prin întreaga activitate desfășurată pe parcursul unei cariere de excepție, pune o amprentă puternică asupra dreptului privat roman.

Continuând o tradiție, vin astăzi sa ofer premiul “Matei B. Cantacuzino” unei personalități a vieții știintifice românești pe care membrii Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România și Consiliul științific al Revistei Române de Drept Privat au  ales-o în mod unanim.

Pentru anul 2014, premiul OPERA  OMNIA, pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul dreptului privat, să fie acordat domnului Profesor universitar doctor Ovidiu Ungureanu.

Este modul în care, un întreg corp profesional înțelege să  exprime recunoștința pentru ceea ce domnul profesor ne-a daruit pe parcursul unei cariere remarcabile, prin activitatea de excepție desfășurată în practica, pe tăram academic și științific.

Este greu de sintetizat, în cateva fraze, o cariera de pesste 44 de ani în cadrul căreia, domnul profesor a contribuit esențial la dezvoltarea culturii juridice, în principal în materia dreptului civil dar și pe tărâmul dreptului procesual civil sau al dreptului internațional privat.

Am regasit, într-un cv impresionant, o viață dedicată DREPTULUI, într-o multitudine de modalități: ca avocat de bară, ca membru al organelor de conducere ale profesiei,  cercetător, deschizător de drum în profesie, profesor și manager al instituțiilor de învățământ juridic superior, îndrumător de doctorat.

Prin cele 25 tratate, cursuri și monografii în domeniul dreptului civil, dreptului procesual civil, dreptului internațional privat (unele în ediții succesive, revăzute și adăugite) și peste 80 de articole, studii, comentarii, recenzii, realizate individual sau în colaborare în reviste juridice prestigioase din țară si străinătate profesorul Ovidiu Ungureanu aduce clarificări, valorizează, ne ajută să interpretăm sau să reinterpretăm instituții mai vechi sau mai recente ale dreptului privat.

Un veritabil model pentru cei care l-am cunoscut personal sau doar prin intermediul lucrărilor publicate, profesorul Ovidiu Ungureanu se remarcă prin spirit, prin calitatea și claritatea ideilor, prin interpretarea dată instituțiilor analizate, prin capacitatea de a transmite celor din jur expertiza dumnealui, profesională, didactică sau știintifică.

Sunt astăzi un simplu mesager al numeroșilor avocați care, în calitate de foști studenti, colaboratori ai maestrului atât în activitatea profesională cât și în cea didactică, exprimă mulțumiri și profunda recunostință avocaului dedicat nu doar profesiei sale ci și stiinței dreptului.

VĂ  MULȚUMIM  STIMATE  DOMNULE  PROFESOR!”

Din nefericire, profesorul Ovidiu Ungureanu s-a stins din viață.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.