Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Abuz în serviciu, neglijență în serviciu. Trimitere în judecată


16 decembrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

DNA. Abuz în serviciu, neglijență în serviciu. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
V. I. D., inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu,
C. C., asociat și administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu,
B. A., inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu,
G. M., inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 1-6 martie 2014, inculpatul V. I. D., determinat, cu intenție, de către inculpatul C. C., să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, i-a cerut subordonatei sale B. A. să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoșani.
Astfel, inculpata B. A. a distrus, cu intenție, o notă explicativă și a falsificat procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenții existente. Acest document a fost semnat și de inculpatul G. M., fără a lua cunoștință de conținutul acestuia și fără a face verificările necesare în condițiile legii.
Aceste acțiuni au avut ca urmare neaplicarea unor amenzi în cuantum de cel puțin 58.000 lei (ca urmare a existenței a patru contravenții), la care se adăuga măsura complementară a suspendării activității societății pe o perioadă de 3 luni și confiscarea unei sume de 35 lei.

Inculpații V. I. D. și C. C. au fost trimiși în judecată la data de 1 aprilie 2015 (comunicat nr. 652/VIII/3) pentru infracțiuni care au legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale primului dintre inculpați.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Suceava.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică