« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Societăți de asigurare care emit polițe RCA, verificate de ASF
16.12.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității marți, 15 decembrie 2015, un anunț cu privire la controalele inopinate dispuse de Președintele acestei instituții, prin deciziile nr. 3582-3589/8 decembrie 2015 şi 3593/9 decembrie 2015.

Controalele au vizat următoarele societăți de asigurare: Allianz-Țiriac Asigurări S.A., Asigurarea Românească-Asirom Vienna Insurance Group S.A., Carpatica Asig S.A., Societatea de Asigurare- Reasigurare City Insurance S.A., Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Groupama Asigurări S.A., Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. şi Uniqa Asigurări S.A. (care emit polițe RCA).

Acțiunile de control inițiate de către ASF s-au fundamentat pe protejarea intereselor consumatorilor de servicii financiare non-bancare și a utilizatorilor de polițe de răspundere civilă auto obligatorie, vizând verificarea respectării prevederilor art. 21 din Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, în ceea ce privește:
– modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene pentru care au fost stabilite tarifele de prime pentru anul 2016;
– modul și corectitudinea estimării daunei medii și a frecvenței daunei pe fiecare categorie de risc pentru care este calculat tariful de primă pentru anul 2016;
– calitatea și corectitudinea datelor utilizate în stabilirea ipotezelor și metodelor actuariale folosite pentru determinarea tarifelor de primă pentru anul 2016.

 
Secţiuni: Asigurări | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD