Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Societăți de asigurare care emit polițe RCA, verificate de ASF
16.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității marți, 15 decembrie 2015, un anunț cu privire la controalele inopinate dispuse de Președintele acestei instituții, prin deciziile nr. 3582-3589/8 decembrie 2015 şi 3593/9 decembrie 2015.

Controalele au vizat următoarele societăți de asigurare: Allianz-Țiriac Asigurări S.A., Asigurarea Românească-Asirom Vienna Insurance Group S.A., Carpatica Asig S.A., Societatea de Asigurare- Reasigurare City Insurance S.A., Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Groupama Asigurări S.A., Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. şi Uniqa Asigurări S.A. (care emit polițe RCA).

Acțiunile de control inițiate de către ASF s-au fundamentat pe protejarea intereselor consumatorilor de servicii financiare non-bancare și a utilizatorilor de polițe de răspundere civilă auto obligatorie, vizând verificarea respectării prevederilor art. 21 din Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, în ceea ce privește:
– modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene pentru care au fost stabilite tarifele de prime pentru anul 2016;
– modul și corectitudinea estimării daunei medii și a frecvenței daunei pe fiecare categorie de risc pentru care este calculat tariful de primă pentru anul 2016;
– calitatea și corectitudinea datelor utilizate în stabilirea ipotezelor și metodelor actuariale folosite pentru determinarea tarifelor de primă pentru anul 2016.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti