JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Floarea Grosu: Imparţialitatea şi independenţa inspectorului sunt garantate pe tot parcursul procedurii disciplinare
16.12.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Jud. Floarea Grosu, Inspecția Judiciară, Direcţia de inspecţie pentru judecători, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la imparțialitatea și independența inspectorilor.

Floarea Grosu: ”Obligaţia de imparţialitate, de independenţă şi echitate, în schimb, subzistă, din perspectiva inspectorului, şi în faza verificărilor prealabile, iar această obligaţie este garantată în mod explicit tot prin lege, cu posibilitatea – şi mă refer expres la modul de repartizare a dosarului, în mod aleatoriu – şi posibilitatea redistribuirii lucrării în situaţia în care sunt realizate acele condiţii prevăzute de lege inclusiv la iniţiativa inspectorului judiciar, în măsură în care subzistă elemente care ar pune la îndoială lipsa de imparţialitate. Deci, consider că, cel puţin din perspectivă legislativă, din perspectiva modului în care sunt reglementate procedurile de efectuare a lucrărilor care reflectă în cele din urmă prevederile Legii nr. 317, sunt garantate imparţialitatea şi independenţa inspectorului pe tot parcursul procedurii, iar dreptul la apărare, în mod firesc, intervine doar din momentul în care vorbim despre o procedură disciplinară, din momentul în care s-a dispus începerea cercetării disciplinare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate