Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Floarea Grosu: Imparţialitatea şi independenţa inspectorului sunt garantate pe tot parcursul procedurii disciplinare
16.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Floarea Grosu, Inspecția Judiciară, Direcţia de inspecţie pentru judecători, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la imparțialitatea și independența inspectorilor.

Floarea Grosu: ”Obligaţia de imparţialitate, de independenţă şi echitate, în schimb, subzistă, din perspectiva inspectorului, şi în faza verificărilor prealabile, iar această obligaţie este garantată în mod explicit tot prin lege, cu posibilitatea – şi mă refer expres la modul de repartizare a dosarului, în mod aleatoriu – şi posibilitatea redistribuirii lucrării în situaţia în care sunt realizate acele condiţii prevăzute de lege inclusiv la iniţiativa inspectorului judiciar, în măsură în care subzistă elemente care ar pune la îndoială lipsa de imparţialitate. Deci, consider că, cel puţin din perspectivă legislativă, din perspectiva modului în care sunt reglementate procedurile de efectuare a lucrărilor care reflectă în cele din urmă prevederile Legii nr. 317, sunt garantate imparţialitatea şi independenţa inspectorului pe tot parcursul procedurii, iar dreptul la apărare, în mod firesc, intervine doar din momentul în care vorbim despre o procedură disciplinară, din momentul în care s-a dispus începerea cercetării disciplinare.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti