Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Concurs de Procese Simulate de Drept Penal la Facultatea de Drept a Universității din Craiova
16.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA Craiova împreună cu Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova au organizat, în data de 14 decembrie 2015, faza finală a „Concursului de Procese Simulate de Drept Penal”, în sala de Procese Simulate a facultății.

12388071_971450692927152_1767544184_n (1)Devenit o tradiție a Facultății de Drept din Craiova, Concursul de procese simulate a fost coordonat de prof. univ. dr. Sevastian Cercel – Decan și de profesorii titulari la disciplinele drept penal și drept procesual penal. Buna sa desfășurare a fost asigurată de implicarea membrilor Asociației de studenți „European Law Students’ Association” din cadrul facultății.

Concursul a presupus trei faze, cu următoarea succesiune: faza înscrierii, prin trimiterea unui memoriu la o speță dată; faza selectării participanților pe baza memoriilor trimise, de către o comisie de corectare; faza pledoariilor orale desfășurată în sala de Procese simulate a facultății.

De această dată, speța care a permis confruntarea teoretică și practică a echipelor de studenți a avut o temă din partea specială a dreptului penal. Pentru echipele înscrise, concursul efectiv a debutat cu analiza memoriile din fază scrisă, eliminatorie, desfășurată în săptămânile premergătoare fazei finale a pledoariilor orale. Cele trei echipe de studenți care au ajuns în etapa finală și-au susținut pledoariile în fața completului de judecată și au avut posibilitatea de a experimenta rolul unui procuror, respectiv al unui avocat.

Juriul concursului a fost alcătuit din cadre didactice ale Facultății de Drept care sunt, în majoritate, și practicieni, respectiv din: av. lect. univ. dr. Livia Calin, lect. univ. dr. Raluca Voinea și av. lect. univ. dr. Cătălin Voiculescu.

La finalul Concursului de Procese Simulate de Drept Penal au fost acordate următoarele premii:
Premiul I: Daniel Gună (în rolul procurorului) și Mihai Miertoiu (în rolul avocatului);
Premiul II: Alexandru Aldea (în rolul procurorului) și Bratu Mihai (în rolul avocatului);
Premiul III: Andreea Moruntale (în rolul procurorului) și Andreea Iordache (în rolul avocatului);
Premiul pentru cea mai bună pledoarie: Andrea Moruntale.

10711706_971819466223608_76154762_n12380108_971819419556946_1006432431_n

12399177_971819442890277_2113535736_n

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti