Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Plagiat după un articol publicat pe JURIDICE.ro


16.12.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Ni s-a semnalat un plagiat dupa un articol apărut pe JURIDICE.ro în 2013.

În Revista de Note și Studii Juridice din data de 17 septembrie 2012, a apărut articolul Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun, autor Petru Hobincu[1].

Ulterior, în 2013, a apărut lucrarea tipărită semnată de Safta Adela, Asocierea în participaţiune – regimul juridic, contabil şi fiscal. Bucureşti: Tribuna Economică. 2013, ISBN 978-973-688-360-6. Lucrarea a ajuns în biblioteci, inclusiv în Biblioteca Națională a României, cota III 322346[2]. Paginile 136-144 reproduc integral textul articolului anterior menționat, fără citare și fără acceptul autorului.

Plagiatul a fost sesizat abia în noiembrie 2015 și a fost semnalat editurii, opera neautentică fiind neretractată la data acestei note.

Plagiatul a fost semnalat și către Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România, proprietate a Asociației GRAUR – Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară din Cluj Napoca – www.plagiate.ro. La data de 7 decembrie 2015, sesizarea a fost transcrisă în Indexul Operelor Plagiate în România[3].


[1] Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun
[2] http://alephnew.bibnat.ro:8991/F/LH1KUFB7YDFDXXY57BQX5ECXF1YLB9VRKX5ITSJ7QPTNNCYQML-02189?func=find-b&request=safta+adela&find_code=WRD&adjacent=Y&local_base=NOCIP&x=48&y=11&filter_code_1=WLN&filter_request_1=&filter_code_2=WYR&filter_request_2=&filter_code_3=WYR&filter_request_3=&filter_code_4=WFM&filter_request_4=&filter_code_5=WSL&filter_request_5=
[3] Indexul Operelor Plagiate în România


Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro