Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Plagiat după un articol publicat pe JURIDICE.ro
16.12.2015 | JURIDICE.ro

Ni s-a semnalat un plagiat dupa un articol apărut pe JURIDICE.ro în 2013.

În Revista de Note și Studii Juridice din data de 17 septembrie 2012, a apărut articolul Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun, autor Petru Hobincu[1].

Ulterior, în 2013, a apărut lucrarea tipărită semnată de Safta Adela, Asocierea în participaţiune – regimul juridic, contabil şi fiscal. Bucureşti: Tribuna Economică. 2013, ISBN 978-973-688-360-6. Lucrarea a ajuns în biblioteci, inclusiv în Biblioteca Națională a României, cota III 322346[2]. Paginile 136-144 reproduc integral textul articolului anterior menționat, fără citare și fără acceptul autorului.

Plagiatul a fost sesizat abia în noiembrie 2015 și a fost semnalat editurii, opera neautentică fiind neretractată la data acestei note.

Plagiatul a fost semnalat și către Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România, proprietate a Asociației GRAUR – Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară din Cluj Napoca – www.plagiate.ro. La data de 7 decembrie 2015, sesizarea a fost transcrisă în Indexul Operelor Plagiate în România[3].


[1] Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun
[2] http://alephnew.bibnat.ro:8991/F/LH1KUFB7YDFDXXY57BQX5ECXF1YLB9VRKX5ITSJ7QPTNNCYQML-02189?func=find-b&request=safta+adela&find_code=WRD&adjacent=Y&local_base=NOCIP&x=48&y=11&filter_code_1=WLN&filter_request_1=&filter_code_2=WYR&filter_request_2=&filter_code_3=WYR&filter_request_3=&filter_code_4=WFM&filter_request_4=&filter_code_5=WSL&filter_request_5=
[3] Indexul Operelor Plagiate în RomâniaAflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.