BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Plagiat după un articol publicat pe JURIDICE.ro

16.12.2015 | JURIDICE.ro

Ni s-a semnalat un plagiat dupa un articol apărut pe JURIDICE.ro în 2013.

În Revista de Note și Studii Juridice din data de 17 septembrie 2012, a apărut articolul Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun, autor Petru Hobincu[1].

Ulterior, în 2013, a apărut lucrarea tipărită semnată de Safta Adela, Asocierea în participaţiune – regimul juridic, contabil şi fiscal. Bucureşti: Tribuna Economică. 2013, ISBN 978-973-688-360-6. Lucrarea a ajuns în biblioteci, inclusiv în Biblioteca Națională a României, cota III 322346[2]. Paginile 136-144 reproduc integral textul articolului anterior menționat, fără citare și fără acceptul autorului.

Plagiatul a fost sesizat abia în noiembrie 2015 și a fost semnalat editurii, opera neautentică fiind neretractată la data acestei note.

Plagiatul a fost semnalat și către Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România, proprietate a Asociației GRAUR – Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară din Cluj Napoca – www.plagiate.ro. La data de 7 decembrie 2015, sesizarea a fost transcrisă în Indexul Operelor Plagiate în România[3].


[1] Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun
[2] http://alephnew.bibnat.ro:8991/F/LH1KUFB7YDFDXXY57BQX5ECXF1YLB9VRKX5ITSJ7QPTNNCYQML-02189?func=find-b&request=safta+adela&find_code=WRD&adjacent=Y&local_base=NOCIP&x=48&y=11&filter_code_1=WLN&filter_request_1=&filter_code_2=WYR&filter_request_2=&filter_code_3=WYR&filter_request_3=&filter_code_4=WFM&filter_request_4=&filter_code_5=WSL&filter_request_5=
[3] Indexul Operelor Plagiate în RomâniaAflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.