Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

Plagiat după un articol publicat pe JURIDICE.ro


16 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ni s-a semnalat un plagiat dupa un articol apărut pe JURIDICE.ro în 2013.

În Revista de Note și Studii Juridice din data de 17 septembrie 2012, a apărut articolul Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun, autor Petru Hobincu[1].

Ulterior, în 2013, a apărut lucrarea tipărită semnată de Safta Adela, Asocierea în participaţiune – regimul juridic, contabil şi fiscal. Bucureşti: Tribuna Economică. 2013, ISBN 978-973-688-360-6. Lucrarea a ajuns în biblioteci, inclusiv în Biblioteca Națională a României, cota III 322346[2]. Paginile 136-144 reproduc integral textul articolului anterior menționat, fără citare și fără acceptul autorului.

Plagiatul a fost sesizat abia în noiembrie 2015 și a fost semnalat editurii, opera neautentică fiind neretractată la data acestei note.

Plagiatul a fost semnalat și către Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România, proprietate a Asociației GRAUR – Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară din Cluj Napoca – www.plagiate.ro. La data de 7 decembrie 2015, sesizarea a fost transcrisă în Indexul Operelor Plagiate în România[3].


[1] Reglementarea specială a asocierii în participație în NCC. Reguli fiscale vs. dreptul comun
[2] http://alephnew.bibnat.ro:8991/F/LH1KUFB7YDFDXXY57BQX5ECXF1YLB9VRKX5ITSJ7QPTNNCYQML-02189?func=find-b&request=safta+adela&find_code=WRD&adjacent=Y&local_base=NOCIP&x=48&y=11&filter_code_1=WLN&filter_request_1=&filter_code_2=WYR&filter_request_2=&filter_code_3=WYR&filter_request_3=&filter_code_4=WFM&filter_request_4=&filter_code_5=WSL&filter_request_5=
[3] Indexul Operelor Plagiate în România


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică