Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Planul de acțiuni al ASF pentru normalizarea pieței asigurărilor auto obligatorii
21.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul ASF a dat contur unui pachet de inițiative și măsuri, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, ce are drept țintă protejarea intereselor consumatorilor și stabilizarea pieței, avându-se în vedere multitudinea semnalelor privind majorarea semnificativă a tarifelor RCA aplicabile în special transportatorilor rutieri.

Astfel, ASF le-a solicitat deja asigurătorilor să reconsidere formulele de calcul care au stat la baza ultimelor tarife notificate pentru anul 2016 și așteaptă, până cel târziu la 31 decembrie 2015, noi notificări cu tarifele recalculate pentru perioadele următoare.

ASF a hotărât, de asemenea, contractarea unui consultant în servicii actuariale cu ajutorul căruia să poată fi realizată o grilă de referință la nivel de piață RCA și la care să se poată raporta atât asigurătorii, cât și consumatorii. În completarea acestui demers, au loc discuții cu Asociația Română de Actuariat pentru elaborarea unui set de bune practici privind determinarea tarifelor RCA.

În ceea ce privește strategia vizată pentru asigurările auto obligatorii discutată în cadrul Consiliului, se au în vedere măsuri pe termen mediu și lung precum: schimbarea modelului de emitere a polițelor RCA , adoptarea unor măsuri de creștere a calității serviciilor pentru asigurați, crearea unei baze de date privind istoricul de incidente al unui șofer, dar și legiferarea modalităților de stabilire a daunelor morale și a daunelor pentru vătămări corporale prin înființarea instituției evaluatorilor medicali profesioniști.

Proiectele astfel inițiate vor figura pe agenda unui grup de lucru dedicat din care vor face parte reprezentanți ai tuturor părților implicate – ASF, asigurători, consumatori, Parlament – și care va avea ca misiune găsirea celor mai bune soluții de modernizare a legislației privind RCA.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti