Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

ICCJ. Întreruperea cursului prescripției prin recunoașterea creanței. Condiții
17.12.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, Drept civil, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că un act de recunoaştere a creanţei, care produce efecte juridice, trebuie să provină de la administratorul statutar, întrucât acesta este abilitat să exprime voinţa societăţii, iar nu de la un prepus al acesteia. În speță, Înalta Curte a reținut că actele considerate de recurentă ca fiind întreruptive de prescripţie nu sunt decât simple acte materiale, prin care se comunică cifre citite din registrul comercial, de către o persoană din cadrul departamentului de contabilitate, care, în lipsa unei împuterniciri exprese, nu are dreptul de a manifesta voinţa societară, astfel că, în aceste condiții, nu sunt incidente dispoziţiile art. 16 din Decretul nr. 167/1958 referitoare la întreuperea cursului prescripției. (Decizia nr. 2487 din 27 iunie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti