Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2015/2332 a Băncii Centrale Europene privind cadrul procedural pentru aprobarea volumului emisiunii de monede metalice euro
18.12.2015 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 328 a fost publicată Decizia (UE) 2015/2332 a Băncii Centrale Europene privind cadrul procedural pentru aprobarea volumului emisiunii de monede metalice euro.

Obiectul deciziei: Statele membre a căror monedă este euro au dreptul de a emite monede metalice euro cu condiția aprobării volumului emisiunii de către Banca Centrală Europeană. Atunci când este abrogată o derogare în favoarea unui stat membru, acel stat ar trebui să poată participa la procedura de aprobare din anul anterior substituirii monedei fiduciare cu moneda euro astfel încât să își poată exercita dreptul de a emite monede metalice euro din ziua în care devine stat membru din zona euro. Astfel cum este prevăzut la articolul 5 alineatul (4) din Regulamentul (UE) nr. 651/2012 al Parlamentului European și al Consiliului, emisiunile de monede de colecție ar trebui avute în considerare în mod agregat în cadrul volumului emisiunilor de monede metalice a cărui aprobare de către Banca Centrală Europeană este solicitată. Ar trebui instituite reguli privind cadrul procedural pentru aprobarea volumul emisiunii de monede metalice. Pentru a obține aprobarea Băncii Centrale Europene, statele membre din zona euro ar trebui să transmită Băncii Centrale Europene solicitări de aprobare. Volumele emisiunilor de monede metalice care au fost aprobate nu ar trebui depășite fără aprobarea prealabilă a Băncii. Pentru a permite statelor membre din zona euro timp suficient pentru a compila datele solicitate, prezenta decizie ar trebui să producă efecte doar de la 1 ianuarie 2016.

Prezenta decizie produce efecte de la 1 ianuarie 2016.

Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti