Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Doi judecători au fost sancționați disciplinar
18.12.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În şedinţa din data de 16 decembrie 2015, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Roibu Georgeta, judecător în cadrul Judecătoriei Câmpulung şi Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu, potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, dat publicității joi, 17 decembrie 2015.

Sancțiunile disciplinare aplicate au fost:
– avertisment pentru Roibu Georgeta, ca urmare a săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelaşi act normativ, constând în exercitarea funcţiei cu … gravă neglijenţă”
– suspendarea din funcţia de judecător pe o perioadă de 6 luni pentru Lăcătuşu Elena, ca urmare a săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c) din acelaşi act normativ, constând în atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”.

Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO