Secţiuni » Selected
Selected
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
ArticoleJurisprudenţăComunicare profesională

Cristian Bălan: Persoanele care unifică practica sunt…


30 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: SELECTED

Jud. Cristian Bălan, Judecătoria Giurgiu, s-a referit, în cadrul dezbaterii Ziua Bufniței, organizate de Societatea de Științe Juridice, la rolul Inaltei Curți de Casație și Justiție în mecanismul de unificare a practicii.

Cristian Bălan: ”Problema este de mecanismele pe care statul le pune la dispoziția sau le instituie în vederea unificării practicii. Înalta Curte de Casație și Justiție poate unifica practica prin cele două căi: RIL sau hotărârile prealabile. Persoanele care unifică practica sunt judecători, magistrați ai Înaltei Curți. Nu aș vrea să fac o diferență între ei și cei de la Curtea Constituțională, dar, totuși, pe practică, ei judecă în concret cauzele. S-ar putea să fie o diferență de viziune, asta vreau să spun. Poate legiuitorul a considerat să rămână, totuși, în competența celei mai înalte instanțe problemele de interpretare și aplicare a legii pentru că ea este compusă din persoane care, în mod efectiv, interpretează și aplică legea. Curtea Constituțională a intrat pe probleme de aplicare și interpretare cu o competență sui generis.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică