JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Cristian Bălan: Persoanele care unifică practica sunt…
30.12.2015 | JURIDICE.ro


Jud. Cristian Bălan, Judecătoria Giurgiu, s-a referit, în cadrul dezbaterii Ziua Bufniței, organizate de Societatea de Științe Juridice, la rolul Inaltei Curți de Casație și Justiție în mecanismul de unificare a practicii.

Cristian Bălan: ”Problema este de mecanismele pe care statul le pune la dispoziția sau le instituie în vederea unificării practicii. Înalta Curte de Casație și Justiție poate unifica practica prin cele două căi: RIL sau hotărârile prealabile. Persoanele care unifică practica sunt judecători, magistrați ai Înaltei Curți. Nu aș vrea să fac o diferență între ei și cei de la Curtea Constituțională, dar, totuși, pe practică, ei judecă în concret cauzele. S-ar putea să fie o diferență de viziune, asta vreau să spun. Poate legiuitorul a considerat să rămână, totuși, în competența celei mai înalte instanțe problemele de interpretare și aplicare a legii pentru că ea este compusă din persoane care, în mod efectiv, interpretează și aplică legea. Curtea Constituțională a intrat pe probleme de aplicare și interpretare cu o competență sui generis.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate