« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

O societate civilă profesională de avocați solicită UNBR o poziție publică ref. posibile încălcări ale legii în contextul învinuirii unui coleg din cadrul societății
18.12.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Față de cererea unei societăți civile profesionale de avocați de a se lua poziție publică cu privire la posibile încălcări ale normelor legale, în contextul punerii sub învinuire a unui avocat din cadrul societății, în legătură cu activitatea sa profesională, Uniunea Națională a Barourilor din România precizează, potrivit unui comunicat dat publicității vineri, 18 decembrie 2015:

– UNBR sprijină atât petenta cât și eforturile Baroului în care este înscris avocatul în orice demersuri întreprinse în limita competențelor legale, pentru aflarea adevărului, fără însă a se pronunța asupra actelor de procedură efectuate într-o cauză aflată în derulare.

– Informațiile publice – cu privire la toate cazurile de încălcare de către autorități a principiilor fundamentale ale profesiei de avocat, secretul profesional și confidențialitatea relațiilor dintre avocat și client, precum și cazurile în care sunt încălcate drepturile fundamentale ale cetățenilor privind dreptul la apărare prin avocat și accesul liber la justiție – sunt monitorizate cu atenție de UNBR.

– UNBR reafirmă că orice demersuri de informare publică prin care se încalcă prezumția de nevinovăție sau care pot distorsiona aflarea adevărului în cauze în care sunt efectuate proceduri legale privind tragerea la răspundere potrivit legii sunt incorecte.

– UNBR face toate demersurile necesare pentru apărarea profesiei de avocat și pentru respectarea garanțiilor legale consacrate pentru protecția avocaților care respectă legea și deontologia profesională și principiile fundamentale ale profesiei, în limitele mandatului încredințat prin lege.

– UNBR solicită autorităților publice să respecte prezumția de nevinovăție și dreptul fundamental la un proces echitabil.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.