Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

INM ref. familiaritatea judecătorilor/auditorilor de justiție cu ce se întâmplă în penitenciare
21.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat dat de Institutul Național al Magistraturii, în data de 17 decembrie 2015, pe site-ul www.mediafax.ro a fost publicat articolul  intitulat „Avocatul Poporului recomandă pedepse fără încarcerare şi graţiere. Ministrul Justiţiei: Nu promovăm amnistia şi graţierea”, în cuprinsul căruia, printre altele, se face referire la lipsa familiarizării judecătorilor și auditorilor de justiție (viitori judecători și procurori) cu realitatea din penitenciare.

INM a făcut următoarele precizări:
– Institutul Național al Magistraturii colaborează în mod constant cu Administrația Națională a Penitenciarelor atât în ceea ce privește formarea profesională inițială a auditorilor de justiție, cât și în ceea ce privește formarea continuă a judecătorilor și procurorilor în funcție.
– Încă din anul 2013, toți auditorii de justiție efectuează în primul an de studiu o vizită în cadrul unui penitenciar, anterior acestui an vizitele de acest tip desfășurându-se cu caracter opțional. În plus, începând cu anul de formare 2015-2016, auditorii de justiție din anul al II-lea au posibilitatea să opteze și pentru efectuarea unui stagiu cu o durată de o săptămână în cadrul unităților penitenciare situate în împrejurimile capitalei, sau în provincie.
– Pentru auditorii de justiție din ambii ani de formare au fost organizate, tot începând cu 2013, conferințe având ca temă fenomenologia penitenciară, susținute de specialiști din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
– La invitația Administrației Naționale a Penitenciarelor, auditorii de justiție au avut, de asemenea, posibilitatea de a participa la evenimentele organizate anual în cadrul Festivalului MultiArt pentru Deținuți.
– La data de 29 ianuarie 2015, Institutul Național al Magistraturii și Administrația Națională a Penitenciarelor au formalizat colaborarea prin încheierea unui Protocol.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Institutul Naţional al Magistraturii solicită Mediafax publicarea prezentului Comunicat.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti