Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

INM ref. familiaritatea judecătorilor/auditorilor de justiție cu ce se întâmplă în penitenciare


21 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Potrivit unui comunicat dat de Institutul Național al Magistraturii, în data de 17 decembrie 2015, pe site-ul www.mediafax.ro a fost publicat articolul  intitulat „Avocatul Poporului recomandă pedepse fără încarcerare şi graţiere. Ministrul Justiţiei: Nu promovăm amnistia şi graţierea”, în cuprinsul căruia, printre altele, se face referire la lipsa familiarizării judecătorilor și auditorilor de justiție (viitori judecători și procurori) cu realitatea din penitenciare.

INM a făcut următoarele precizări:
– Institutul Național al Magistraturii colaborează în mod constant cu Administrația Națională a Penitenciarelor atât în ceea ce privește formarea profesională inițială a auditorilor de justiție, cât și în ceea ce privește formarea continuă a judecătorilor și procurorilor în funcție.
– Încă din anul 2013, toți auditorii de justiție efectuează în primul an de studiu o vizită în cadrul unui penitenciar, anterior acestui an vizitele de acest tip desfășurându-se cu caracter opțional. În plus, începând cu anul de formare 2015-2016, auditorii de justiție din anul al II-lea au posibilitatea să opteze și pentru efectuarea unui stagiu cu o durată de o săptămână în cadrul unităților penitenciare situate în împrejurimile capitalei, sau în provincie.
– Pentru auditorii de justiție din ambii ani de formare au fost organizate, tot începând cu 2013, conferințe având ca temă fenomenologia penitenciară, susținute de specialiști din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
– La invitația Administrației Naționale a Penitenciarelor, auditorii de justiție au avut, de asemenea, posibilitatea de a participa la evenimentele organizate anual în cadrul Festivalului MultiArt pentru Deținuți.
– La data de 29 ianuarie 2015, Institutul Național al Magistraturii și Administrația Națională a Penitenciarelor au formalizat colaborarea prin încheierea unui Protocol.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Institutul Naţional al Magistraturii solicită Mediafax publicarea prezentului Comunicat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii