JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Prof. univ. dr. Iulia Motoc a organizat conferința Elaborarea deciziilor CEDO (Luxemburg, 11-12 decembrie 2015)
20.12.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In zilele de 11 si 12 decembrie 2015, prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecator la CEDO desemnat de Romania, a organizat impreuna cu Helene Ruiz Fabri, director al Max Planck Institute, conferinta „Elaborarea deciziilor CEDO”, la Max Planck Institute din Luxemburg.

La eveniment au participat zece judecatori ai CEDO si renumiti profesori.

Nota JURIDICE.ro
Intr-o suita de evenimente recente judecatorul CEDO desemnat de Romania a avut o implicare activa:
– 7-8 septembrie: Judecatoarea Iulia Motoc a participat la Conferinta ‘Past and present-day lustration: similarities, difference’, organizata de Comisia de la Venetia la Praga unde a avut o interventie cu tema „Lustratia si CEDO”.
– 19-20 octombrie: Judecatoarea Iulia Motoc a participat la coferinta 800 de ani de Magna Carta cu tema „Dialogul judiciar dintre CEDO instantele romanesti si instantele britanice” Puteti urmari aici inregistrarea video a interventiei. Conferinta a fost organizata de Ambasada Britanica la Bucuresti si Inner Temple, Londra si a fost inaugurata de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis.
– 10-15 noiembrie: Judecatoarea Iulia Motoc a participat la conferinta „Dialogul judiciar al Curtiilor constitutionale si CEDO”, care s-a desfasurat la Washington DC, organizata de Federalist Society. Judecatoarea Iulia Motoc a vizitat Curtea Suprema a SUA unde a avut o intrevedere cu Samuel Alito, judecator al Curtii Supreme. In cadrul conferntei, Iulia Motoc a avut o interventie cu tema „Justitie internationala, justitie europeana si cea constitutionala”.
– 27-29 noiembrie: Judecatoarea Iulia Motoc a participat la Formul international de la Lviv, Ucraina, organizat de OSCE si Ambsada Canadei, unde a avut o interventie cu tema „Justitia tranzitionala si CEDO”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate