Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Datoriile la buget vs. înregistrarea mențiunii de radiere
23.12.2015 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Corporate, Fiscalitate, Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat că sintagma ”în toate cazurile” (radierea este nulă de drept în toate cazurile privitoare la societățile comerciale cu datorii față de bugetul de stat), prevăzută de art. 5 alin. 4 din Legea nr. 314/2001 pentru reglementarea situaţiei unor societăţi comerciale, se referă exclusiv la acele situații prevăzute de Legea 314/2001, respectiv, la acele societăți comerciale care nu și-au majorat capitalul social la nivelul minim prevăzut de Legea nr. 31/1990, cu consecința dizolvării lor de drept, urmată de radierea din registrul comerțului. Așadar, apelul formulat de petentă (Administrația Financiară) este nefondat, întrucât nu poate fi reținută interpretarea conform căreia radierea oricărei societăți ce are datorii către bugetul de stat este nulă de drept, ci doar radierea societăților ce îndeplinesc condițiile din Legea nr. 314/2001. Ori, în speță societatea se afla în stare de lichidare ca urmare a expirării sediului. (Decizia nr. 775 din 8 octombrie 2014 pronunțată de Secția a II-a civilă a  Curții de Apel Timișoara având ca obiect cerere radiere din registrul comerțului)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti