Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Datoriile la buget vs. înregistrarea mențiunii de radiere


23.12.2015 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Corporate, Fiscalitate, Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat că sintagma ”în toate cazurile” (radierea este nulă de drept în toate cazurile privitoare la societățile comerciale cu datorii față de bugetul de stat), prevăzută de art. 5 alin. 4 din Legea nr. 314/2001 pentru reglementarea situaţiei unor societăţi comerciale, se referă exclusiv la acele situații prevăzute de Legea 314/2001, respectiv, la acele societăți comerciale care nu și-au majorat capitalul social la nivelul minim prevăzut de Legea nr. 31/1990, cu consecința dizolvării lor de drept, urmată de radierea din registrul comerțului. Așadar, apelul formulat de petentă (Administrația Financiară) este nefondat, întrucât nu poate fi reținută interpretarea conform căreia radierea oricărei societăți ce are datorii către bugetul de stat este nulă de drept, ci doar radierea societăților ce îndeplinesc condițiile din Legea nr. 314/2001. Ori, în speță societatea se afla în stare de lichidare ca urmare a expirării sediului. (Decizia nr. 775 din 8 octombrie 2014 pronunțată de Secția a II-a civilă a  Curții de Apel Timișoara având ca obiect cerere radiere din registrul comerțului)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro