Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Datoriile la buget vs. înregistrarea mențiunii de radiere
23.12.2015 | Cosmina SIMA

Curtea de Apel Timișoara a statuat că sintagma ”în toate cazurile” (radierea este nulă de drept în toate cazurile privitoare la societățile comerciale cu datorii față de bugetul de stat), prevăzută de art. 5 alin. 4 din Legea nr. 314/2001 pentru reglementarea situaţiei unor societăţi comerciale, se referă exclusiv la acele situații prevăzute de Legea 314/2001, respectiv, la acele societăți comerciale care nu și-au majorat capitalul social la nivelul minim prevăzut de Legea nr. 31/1990, cu consecința dizolvării lor de drept, urmată de radierea din registrul comerțului. Așadar, apelul formulat de petentă (Administrația Financiară) este nefondat, întrucât nu poate fi reținută interpretarea conform căreia radierea oricărei societăți ce are datorii către bugetul de stat este nulă de drept, ci doar radierea societăților ce îndeplinesc condițiile din Legea nr. 314/2001. Ori, în speță societatea se afla în stare de lichidare ca urmare a expirării sediului. (Decizia nr. 775 din 8 octombrie 2014 pronunțată de Secția a II-a civilă a  Curții de Apel Timișoara având ca obiect cerere radiere din registrul comerțului)

Cosmina Sima


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.