JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Daniel Grădinaru: Când interesul publicului este foarte mare pentru anumite informații, nu putem să ținem ascuns
21.12.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Jud. dr. Daniel Grădinaru, Vicepreședinte Curtea de Apel București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la publicitatea informațiilor.

Daniel Grădinaru: ”Acum trebuie să ne uităm și la celelalte instituții. Aceeași problemă s-a pus și în legătură cu ce informații pot să dea publicității Structurile de Parchet. Nici acolo procedura nu este publică, și acolo am ajuns la concluzia când s-a redactat acest ghid, că, într-adevăr, am pornit de la Legea nr. 554, că acesta este temeiul legal, restul sunt reglementări interne ale fiecărei instituții. Am spus că, în anumite situații, când interesul publicului este foarte mare pentru anumite informații, nu putem să ținem ascuns, să nu dăm nicio informație. Din acest motiv, Structurile de Parchet, chiar în acea perioadă și în legătură cu același caz, au ieșit și dumnealor, și Parchetul General și DNA, și au dat comunicate că s-au sesizat din oficiu în legătură cu anumite fapte care ar putea să fi fost săvârșite în acel moment. Așa încât cred că, în ciuda faptului că procedura este confidențială, trebuie să avem în vedere și dreptul publicului de a fi informat prin mijloacele, evident, media.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate