Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Daniel Grădinaru: Când interesul publicului este foarte mare pentru anumite informații, nu putem să ținem ascuns
21.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Daniel Grădinaru, Vicepreședinte Curtea de Apel București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la publicitatea informațiilor.

Daniel Grădinaru: ”Acum trebuie să ne uităm și la celelalte instituții. Aceeași problemă s-a pus și în legătură cu ce informații pot să dea publicității Structurile de Parchet. Nici acolo procedura nu este publică, și acolo am ajuns la concluzia când s-a redactat acest ghid, că, într-adevăr, am pornit de la Legea nr. 554, că acesta este temeiul legal, restul sunt reglementări interne ale fiecărei instituții. Am spus că, în anumite situații, când interesul publicului este foarte mare pentru anumite informații, nu putem să ținem ascuns, să nu dăm nicio informație. Din acest motiv, Structurile de Parchet, chiar în acea perioadă și în legătură cu același caz, au ieșit și dumnealor, și Parchetul General și DNA, și au dat comunicate că s-au sesizat din oficiu în legătură cu anumite fapte care ar putea să fi fost săvârșite în acel moment. Așa încât cred că, în ciuda faptului că procedura este confidențială, trebuie să avem în vedere și dreptul publicului de a fi informat prin mijloacele, evident, media.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti